English Miscellaneous Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 17 September

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Miscellaneous Questions and Solutions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

 

Directions(1-5): Improve the bracketed part of the sentences. 
 
Q1. Anil ought not (to tell) me your secret, but he did.
to be telling
tell
to have told
No improvement
Solution:
The subsequent part of the sentence ‘but he did’ justifies the usage of option C to deal with the ‘tense’ of the sentence properly. Hence option C is a correct choice.
Q2. (Fewer rainfall means less traffic accidents), according to the experts’ report on highway safety.
Less rainfall means fewer traffic accidents
Less rainfall means less traffic accidents
Fewer rainfall means fewer traffic accidents
No improvement
Solution:
Less means ‘a smaller amount of’ and is used with ‘uncountable nouns’. Hence usage of ‘less’ with uncountable noun ‘rainfall’ is correct. Few means ‘a small number of’ and used with plural countable nouns. Hence usage of ‘fewer’ with plural countable noun ‘traffic accidents’ is correct. Hence option A is a correct choice.
Q3. I did not wait for him because he (went out) before I arrived.
has gone out
had gone out
had been out
No improvement
Solution:
As the rule goes ‘’Subject + had + V3 (third form) +……..before + Subject + V2 (Past Participle form of Verb)’’. Option B is the correct choice.
Q4. Dickens’ novels, (like many writers) are largely autobiographical.
like those of many other writers
like so many others
like many other novelists
No improvement
Solution:
As the comparison is being used for novels not writers, option A is the correct choice.
Q5. (She was as pretty as), if not prettier than any other girl at the party.
She was very pretty
She was pretty
She was the prettiest
No improvement
Solution:
No improvement
Directions (6-10): In the following question, sentences are given with blanks to be filed in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer. 
 
Q6. The most popular dishes such as Pathar Kabab, and Kabab-e-Bannu offer _______ pieces of tender chicken enclosed in an egg wrapping.
putrid
gaudy
abstemious
succulent
Solution:
Putrid: decaying or rotting and emitting a fetid smell.
Gaudy: extravagantly bright or showy, typically so as to be tasteless.
Abstemious: indulging only very moderately in something.
Succulent: (of food) tender, juicy, and tasty.
Hence option D is the correct choice.
Q7. The staff at the Frontier lines up in silent admiration as Arun, proudly _______the gold medal, walks in, takes his seat, and then tries soaking in the place.
crumpling
dangling
rumpling
flinging
Solution:
Crumple: fall to the ground suddenly.
Dangle: to hold something so that it hangs loosely.
Rumple: give a creased or dishevelled appearance to.
Fling: throw or hurl forcefully.
Hence option B is the correct choice.
Q8. Although we have understood the signals and genes behind the regeneration, the whole pathway and network need to be _______ before trying it out in the mammalian system.
snarled
laced
unravelled
leaked
Solution:
Snarled: to cause to become knotted and intertwined.
Lace: to fasten or join with or as if with a cord or string.
Unravel: investigate and solve or explain (something complicated or puzzling).
Hence option C is the correct choice.
Q9. Coral reefs in India ______ in some localities around the Gulf of Mannar, Gulf of Kutch, Lakshadweep islands and Andaman and Nicobar islands.
is only seen
are only seen
are being seen
have been seen
Solution:
Option B is the correct choice.
Q10. Seema Sondhi discovered yoga when she suffered three lumbar slipped discs and _________ complete bed rest.
was requested a
advised
was adviced
was advised
Solution:
Option A doesn’t make any sense in the context of the given sentence. Advice is a noun, hence not apt to use here while ‘advise’ which means ‘to recommend’ used in passive voice form (i.e. was advised) is a proper usage. Hence option D is the correct choice.
Directions (11-13): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 
 
Q11. Past someone’s prime
to intentionally start a fight or argument
to eat a great amount of food at one time
beyond the most productive period
to undertake a task or activity with eagerness
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q12. Crow about
to imagine some significance that does not exist
to brag about something
to meet standards
nearly impossible to change
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q13. Knock one for a loop
to strike someone hard
to examine only the superficial aspects of something
to decide upon an agreement
to concentrate on doing something
Solution:
Option A is the correct meaning.
Directions (14-15): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word. 
 
Q14.
Pyrrhic
Aerator
Biege
Armament
Solution:
Correct Spelling is Beige.
Q15.
Vallet
Cologne
Physicist
Diphtheria
Solution:
Correct Spelling is Valet.

                                                                



You may also like to read: 

 

   

 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?