English Miscellaneous Questions For SSC CPO: 22nd March

ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,


English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CPO Exam is to be held from the month of June where English Language Section holds 50 questions containing 5 questions from each topic according to new SSC CPO Pattern . Also SSC CHSL Exam has already started from 4 March and will be held until 28 March 2018 and the provided English questions are important for the same as well.

You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Important English Previous Years QuestionsTo make you learn grammar rules and vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-5): In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. 


Q1. The examination will commence __________ next week.
(a) since
(b) from
(c) on
(d) with

Show Answer
Ans.(b)


Q2. Sunita said that she had never __________ a book she liked so 
(a) viewed on
(b) come across
(c) held upon
(d) saw much into

Show Answer
Ans.(b)

Q3. Everything hinges __________ what happens next. 
(a) of
(b) with
(c) in
(d) upon

Show Answer
Ans.(d)



Q4. _______________ the office and ask for Mr. Morgan.
(a) Call after
(b) Call up
(c) Call at
(d) Call off

Show Answer
Ans.(b)

Q5. Although his brother is blind, he is very fast __________ calculations.
(a) for
(b) with
(c) at
(d) about

Show Answer
Ans.(c)

Directions (6-8): In the following questions, out of the four alternatives which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 


Q6. To sow the dragon’s teeth
(a) To disturb the work
(b) To suspect something foul
(c) To do something that inadvertently leads to trouble
(d) To act wisely

Show Answer
Ans.(c) 



Q7. To cudgel one’s brains
(a) To try to comprehend or remember
(b) To kill by shouting in the head
(c) To manipulate hard
(d) To oppose someone

Show Answer
Ans.(a) 



Q8. Broke Priscian’s head.
(a) To violate the rules of grammar
(b) To quarrel over a trivial matter
(c) To hurt someone intentionally
(d) To put an end to

Show Answer
Ans.(a)



Directions (9-11): In the following questions, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.


Q9. To move along with quick, short twisting
(a) limp
(b) stroll
(c) wriggle
(d) stride

Show Answer
Ans.(c) 



Q10. Put off for a future time
(a) codify
(b) reticent
(c) procrastinate
(d) retaliate

Show Answer
Ans.(c)



Q11. Greedy for money
(a) agnostic
(b) rapacious
(c) oblation
(d) celibacy

Show Answer
Ans.(b)



Directions (12-15): In the following question, four words are given out of which is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.


Q12. 
(a) appreciation
(b) appropriate
(c) apearance
(d) assassination

Show Answer
Ans.(c)




Q13. 
(a) coalition
(b) cofficient
(c) classification
(d) Christmas

Show Answer
Ans.(b)



Q14. 
(a) convenience
(b) customary
(c) coveteus
(d) counsellor

Show Answer
Ans.(c)



Q15. 
(a) leneint
(b) leisure
(c) liquefier
(d) lieutenant

Show Answer
Ans.(a)




You may also like to read:


  

  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD