English Error Detection Solutions Quiz for SSC CGL Tier 2_00.1
Latest SSC jobs   »   English Error Detection Solutions Quiz for...

English Error Detection Solutions Quiz for SSC CGL Tier 2

English Error Detection Solutions Quiz for SSC CGL Tier 2_40.1
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, we are providing English Error Detection Quiz.Attempt this quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option 

Q1. My uncle frequently goes to abroad on business by air. 
(a) My uncle frequently goes to abroad
(b) on business
(c) by air
(d) No error
S1. Ans.(a)
Sol. Remove ‘to’ after ‘goes’

Q2. The teach was pleased at Sanjay. 
(a) The teacher
(b) was pleased
(c) at Sanjay
(d) No error
S2. Ans.(c)
Sol. Use ‘with’ in place of ‘at’.

Q3. Yesterday, Sohan came across with one of his old friends.  
(a) Yesterday, Sohan came across with
(b) one of his
(c) old friends
(d) No error
S3. Ans.(a)
Sol. Remove ‘with’ after ‘across’.

Q4. The management did not select him as he was not eligible to the post. 
(a) The management did not
(b) select him as he was
(c) not eligible to the post
(d) No error
S4. Ans.(c)
Sol. Use ‘for’ in place of ‘to’

Q5. The students were awaiting for the arrival of the chief guest.  
(a) The students were
(b) awaiting for
(c) the arrival of the chief guest.
(d) No error
S5. Ans.(b)
Sol. Remove ‘for’ after awaiting.

Q6. The great actress was angry with the treatment she received from the organisers of the party.  
(a) The great actress was angry
(b) with the treatment she received
(c) from the organisers of the party
(d) No error
S6. Ans.(b)
Sol. Use ‘at’ in place of ‘with’.

Q7.  I saw him climbing on the tree to pluck mangoes. 
(a) I saw him
(b) climbing on the tree
(c) to pluck mangoes.
(d) No error
S7. Ans.(b)
Sol. Use ‘up’ in place of ‘on’

Q8. She is very arrogant because she comes from a rich family.  
(a) She is very arrogant
(b) because she comes from
(c) a rich family
(d) No error
S8. Ans.(b)
Sol. Use ‘of’ in place of from.

Q9. The widely publicized manifesto of the new party is not much different than ours.  
(a) The widely publicized manifesto
(b) of the new party
(c) is not much different than ours
(d) No error
S9. Ans.(c)
Sol. Use ‘from’ in place of ‘than’.

Q10. He was honorably acquitted from the charge. 
(a) He was honorably
(b) acquitted from
(c) the charge
(d) No error
S10. Ans.(b)
Sol. Use ‘of’ in place of ‘from’

Q11. He did not complain, although the pain was behind his capacity to bear.  
(a) He didn’t complain
(b) although the pain
(c) was behind his capacity
(d) to bear
S11. Ans.(c)
Sol. Use ‘beyond’  in place of behind.

Q12. Considering about these facts the principal has offered him a seat. 
(a) Considering about these facts
(b) the principal has offered
(c) him a seat.
(d) No error
S12. Ans.(a)
Sol. Remove about after considering

Q13. The Prince came on the throne at a very early age. 
(a) The Prince
(b) came on the throne
(c) at a very early age
(d) No error
S13. Ans.(b)
Sol. Use ‘to’ in place of ‘on’

Q14. We suffer because we mistake the unreal as real.  
(a) We suffer because
(b) we mistake
(c) the unreal as real.
(d) No error
S14. Ans.(c)
Sol. Use ‘for’ in place of ‘as’

Q15. He did not avail himself to the materials available in the store.
(a) He did not avail
(b) himself to the materials
(c) available in the store
(d) No error
S15. Ans.(b)
Sol. Use ‘of’ in place of ‘to’.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   English Error Detection Solutions Quiz for SSC CGL Tier 2_50.1English Error Detection Solutions Quiz for SSC CGL Tier 2_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?