English Quiz (One word substitution ) SSC CGL and CPO 2016


Directions(Q.1-10)In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

1.To issue a thunderous verbal attack
a.Fulminate
b.Languish
c.Invigorate
d.Animate
Ans-a

2.A fixed orbit in space in relation to earth
a.Geological
b.Geo-synchronous
c.Geo-centric
d.Geo-stationary
Ans-d

3.Murder of a brother
a.Fratricide
b.Regicide
c.Patricide
d.Homicide
Ans-a

4.One who is in charge of museum
a.Curator
b.Supervisor
c.Caretaker
d.Warden
Ans-a

5.That which is perceptible by touch is
a. Contagious
b.Contingent
c.Tenacious
d.Tangible
Ans- d

6.Something that is Very pleasing to eat
a. Appetising
b.Palatable
c.Tantalising
d.Sumptuous
Ans- b

7.One who believes that all things and events in life are predetermined is a
a.Fatalist
b.Puritan
c.Egoist
d.Tyrant
Ans- a

8.One who dabbles in fine arts for the love of it and not for monetary gains
a.Connoisseur
b.Amateur
c.Professional
d.Dilettante
Ans- b

9.A disease of mind causing an uncontrollable desire to steal
a.Schizophrenia
b.Claustrophobia
c.Kleptomania
d. Megalomania
Ans-c 
10.Detailed plan of journey
a.Travelogue
b.Travelkit
c.Schedule
d.Itinerary
Ans- d

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD