English Quiz (Active/Passive ) SSC CGL and CPO 2016_00.1
Latest SSC jobs   »   English Quiz (Active/Passive ) SSC CGL...

English Quiz (Active/Passive ) SSC CGL and CPO 2016

Directions(Q1-10): A sentence has been given in Active/Passive form. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active form and mark you answer in the Answer-Sheet. 

 

Q1. The students are decorating the stage for the annual day celebrations.
(a) The stage had been decorated by the students for the annual day celebrations 
(b) The stage is being decorated by the students for the annual day celebrations
(c) The stage was decorated by the students for the annual day celebrations 
(d) The stage has been decorated by the students for the annual day celebrations
Ans- b (‘the stage’ is used as subject and ‘The students’ as object in passive voice) 
 
Q2. India is evolving a new plan to control her population.
(a) A new plan is evolved by India to control her population 
(b) A new plan has been evolved by India to control her population 
(c) A new plan was being evolved to control her population by India 
(d) A new plan is being evolved by India to control her population 
Ans- d (‘a new plan’ is used as subject in passive voice) 
 
Q3. We found the lock broken last night 
(a) The lock was found by us breaking last night 
(b) The lock was found by us broken last night
(c) The lock was broken by us last night 
(d) The broken lock we found last night 
Ans- b (‘the lock’ is used as subject in passive voice) 
Q4. They should shoot the traitor dead.
(a) The traitor should be shot at by them.
(b) The traitor should be shot them
(c) The traitor should be shot dead by them 
(d) The traitor is shot by them 
Ans- c (‘The traitor ‘ is used as subject in passive voice) 
 
Q5. Who inaugurated the fair?
(a) The fair was inaugurated by whom?
(b) The fair is inaugurated by who?
(c) By whom was the fair inaugurated?
(d) By who was the fair inaugurated 
Ans- c (in passive voice auxiliary ‘was’ is used and past participle form of the verb) 
Q6. Close the doors.
(a) Let the doors are closed 
(b) The doors are to be closed 
(c) Let the doors be closed 
(d) Allow the doors to close 
Ans- c (In imperative sentence, we make passive by using ‘let’)  
Q7. Nobody has answered my question.
(a) My question has been answered by somebody
(b) My question has not been answered by anybody
(c) My question was not answered 
(d) My question remains unanswered 
Ans- b (‘my question’ is used as subject in passive voice)
Q8. The Judge delivered the sentence at the courtroom yesterday.
(a) The sentence been delivered yesterday by the judge 
(b) The sentence was delivered by the judge at the courtroom yesterday 
(c) The sentence was being delivered at the courtroom yesterday by the judge 
(d) Yesterday the sentence had been delivered at the courtroom by the judge 
Ans- b (‘ the sentence ‘ is used as subject in passive voice)
 
 
Q9. Shut all the doors and windows in the night.
(a) Let all the doors and windows be shut in the night
(b) All the doors and windows may be shut in the night. 
(c) Let all the doors and windows remain shut in the night 
(d) All the doors and windows be shutted in the night
Ans- a (In imperative sentence, we make passive by using ‘let’) 
 
 
Q10. People use computers for various purposes. 
(a) Computers are being used by people for various purposes
(b) Computers have been used by people far various purposes.
(c) Computers are used by people for various purposes 
(d) Computers will be used by people for various purposes 
Ans- c (‘Computers’ is used as subject in passive voice)
 
 
English Quiz (Active/Passive ) SSC CGL and CPO 2016_40.1
English Quiz (Active/Passive ) SSC CGL and CPO 2016_50.1
English Quiz (Active/Passive ) SSC CGL and CPO 2016_60.1
English Quiz (Active/Passive ) SSC CGL and CPO 2016_70.1
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?