Answers for English Quiz for SSC CGL 2016

Directions:(1-5) Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words/ phrases are given in bold to help you locate them while answering some fo the questions.

The salaried class expressed their discontent over tax on PPF scheme, the government has finally withdrawn the proposal.
The government said the PPF will not be taxed on withdrawal and only the interest that accrues on contributions to employee provident fund made after April 1 will be taxed while principal will continue to be tax exempt.Revenue Secretary Hasmukh Adhia said, “The principal amount will not be taxed and will continue to remain tax exempt on withdrawal. What we have said is 40 per cent of the interest accrued on contributions made after April 1 will be tax exempt and its remaining 60 per cent will be taxed.”Adhia said that no part of PPF will be taxed and the present scheme of investment up to Rs 1.5 lakh in a year will continue to be tax exempt. PPF on withdrawal will continue to be out of the tax ambit.

1.Why the government has withdrawn the PPF proposal scheme?
A.Due to discontent of salaried class.
B.Due to discontent of business class.
C.Due to discontent of student class.
D.Due to discontent of Ministerial class.

Ans-A.Due to discontent of salaried class.

2.What was the new tax proposal made by the government?
A. PPF will be taxed on withdrawal and only the interest that accrues on contributions to employee provident fund made after April 1 will not be taxed
B. PPF will be taxed on withdrawal and only the interest that accrues on contributions to employee provident fund made after April 1 will be taxed
C. PPF will not be taxed on withdrawal and only the interest that accrues on contributions to employee provident fund made after April 1 will be taxed
D. PPF will not be taxed on withdrawal and only the interest that accrues on contributions to employee provident fund made after April 10 will be taxed.

Ans-C. PPF will not be taxed on withdrawal and only the interest that accrues on contributions to employee provident fund made after April 1 will be taxed

3.Which part of employee provident fund will continue to be tax exempt?
A.60 per cent of the interest accrued on contributions made after April 1 will be tax exempted
B.40 per cent of the interest accrued on contributions made after April 1 will not be tax exempted
C.Investment up to Rs 1.5 lakh in a year will continue to be no tax exempt.
D.Principal will continue to be tax exempt on withdrawal.

Ana-D.Principal will continue to be tax exempted.

4 When  PPF  will continue to be out of the tax ambit?
A.Deposit
B.Withdrawal
C.Transfer.
D.Closed.

Ans-B.Withdrawal.

5.According to the government contributions to employee provident fund made after which date will be taxed exempted?
A.April 1
B.April 10
C.March 1
D.April 5

Ans-A.April 1.
Directions:-(6-10)Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

(A)The singers are accompanied by a musical ensemble ranging from a small instrumental ensemble to a full symphonic orchestra.
(B) By contrast, in musical theater an actor’s dramatic performance is primary, and the music plays a lesser role.
(C) However, the words of the opera, or libretto, are sung rather than spoken.
(D)The drama in opera is presented using the primary elements of theater such as scenery, costumes, and acting.
(E)Opera refers to a dramatic art form, originating in Europe, in which the emotional content is conveyed to the audience as much through music, both vocal and instrumental, as it is through the lyrics.
(F)Opera as a drama was voted as one of the best musical event.

6.Which one will be the Last sentence?
1.A
2.F
3.C
4.D
5.E
Ans-2.F

7.Which one will be the Second sentence?
1.A
2.F
3.C
4.D
5.B
Ans-5.B

8.Which one will be the Fifth sentence?
1.A
2.F
3.C
4.D
5.B
Ans-1.A

9.Which one will be the First sentence?
1.A
2.F
3.E
4.D
5.B
Ans-3.E

10.Which one will be the Third sentence?
1.A
2.F
3.E
4.D
5.B
Ans-4.D

ANS

EBDCAF……..
Opera refers to a dramatic art form, originating in Europe, in which the emotional content is conveyed to the audience as much through music, both vocal and instrumental, as it is through the lyrics.By contrast, in musical theater an actor’s dramatic performance is primary, and the music plays a lesser role.The drama in opera is presented using the primary elements of theater such as scenery, costumes, and acting.However, the words of the opera, or libretto, are sung rather than spoken.The singers are accompanied by a musical ensemble ranging from a small instrumental ensemble to a full symphonic orchestra.Opera as a drama was voted as one of the best musical event. 

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?