Reasoning Quiz (Logical sequence of word) for SSC CGL 2016, SSC CPO, SSC CHSL 2016

Directions (Questions 1 to 10) : In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and then choose the most appropriate sequence from amongst the alternatives provided below each question :


1.
1. Honey
2. Flower
3. Bee
4. Wax
(a) 1, 3, 4, 2
(b) 2, 1, 4, 3
(c) 2, 3, 1, 4
(d) 4, 3, 2, 1

2.
1. Police
2. Punishment
3. Crime
4. Justice
5. Judgement
(a) 1, 2, 3, 4, 5
(b) 3, 1, 2, 4, 5
(c) 3, 1, 4, 5, 2
(d) 5, 4, 3, 2, 1

3.
1. Book
2. Pulp
3. Timber
4. Jungle
5. Paper
(a) 2, 5, 1, 4, 3
(b) 3, 2, 5, 1, 4
(c) 4, 3, 2, 5, 1
(d) 5, 4, 3, 1, 2

4.
1. Leaf
2. Fruit
3. Stem
4. Root
5. Flower
(a) 3, 4, 5, 1, 2
(b) 4, 1, 3, 5, 2
(c) 4, 3, 1, 2, 5
(d) 4, 3, 1, 5, 2

5.
1. Travel
2. Destination
3. Payment
4. Berth/Seat number
5. Reservation
6. Availability of berth/seat for reservation 
(a) 1, 2, 5, 4, 3, 6
(b) 2, 6, 3, 5, 4, 1
(c) 5, 3, 4, 1, 6, 2
(d) 6, 2, 5, 4, 3 ,1

6.
1. Heal
2. Shoulder
3. Skull
4. Neck
5. Knee
6. Chest
7. Thigh
8. Stomach
9. Face
10. Hand
(a) 2, 4, 7, 10,1, 5, 8, 9, 6, 3
(b) 3, 4, 7, 9, 2, 5, 8,10, 6, 1
(c) 4, 7, 10, 1, 9, 6, 3, 2, 5, 8
(d) 3, 9, 4, 2, 10, 6, 8, 7, 5, 1

7.
1. Rain
2. Monsoon
3. Rescue
4. Flood
5. Shelter
6. Relief
(a) 1, 2, 3, 4, 5, 6
(b) 1, 2, 4, 5, 3, 6
(c) 2, 1, 4, 3, 5, 6
(d) 4, 1, 2, 3, 5, 6

8.
1. Puberty
2. Adulthood
3. Childhood
4. Infancy
5. Adolescence
(a) 2, 4,  3, 1, 5
(b) 4, 3, 1,  2, 5
(c) 4, 3,  2, 1, 5
(d) 5,  2, 3, 4, 1

9.
1. District
2. Village
3. State
4. Town
5. City
(a) 2, 4, 1, 5, 3
(b) 2, 1, 4, 5, 3
(c) 5, 3, 2, 1, 4
(d) 2, 5, 3, 4, 1

10.
1. Never
2. Sometimes
3. Generally
4. Seldom
5. Always
(a) 5, 2, 1, 3, 4
(b) 5, 2, 4, 3, 1
(c) 5, 3, 2, 1, 4
(d) 5, 3, 2, 4, 1

Answers:
1. c
2. c
3. c
4. d
5. b
6. d
7. c
8. b
9. a
10. d




Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?