English Quiz for SSC CGL 2016, CPO


Directions (Q.No. 1-10): Sentences are given with underlines to be corrected with an appropriate alternative. Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.


1.Rote learning had little valued now as better understanding of the syllabus is essential.
(a) had belittled value
(b) had little value
(c) has little value
(d) no correction required
Ans-c

2.Directly the meeting commenced then the Board called for strict action against the union leader.
(a) No sooner had the meeting commenced than
(b) As soon as the meeting commenced when
(c) Hardly did the meeting commence
(d) no correction required
Ans-a

3.The two robbers distributed the loot between themselves.
(a) among themselves
(b) amongst themselves
(c) with themselves
(d) no improvement
Ans-d

4.The decent from the mountain peak was faster than the ascent.
(a) descent
(b) decline
(c) decrease
(d) no improvement
Ans-a

5.It was she, not me, who created chaos and confusion.
(a) she, not I,
(b) her, not me
(c) her, not I,
(d) no improvement
Ans- a

6.Our organization has many large number of skilled workers.
(a) a large number
(b) large numbers
(c) very large number
(d) no correction required
Ans-a

7.The Municipal Department were never bothering to curb rising cases of Malaria.
(a) Was never bothered to
(b) Never bothered to
(c) Was never bothering to
(d) no correction required
Ans-b

8.Finishing his breakfast, he started working on the project that needed immediate action.
(a) His breakfast finished
(b) His breakfast having finished
(c) Having finished his breakfast
(d) no correction required
Ans- c

9.We must choose the alternative that is viable and consumes less time and energy.
(a) is viable and consuming lesser
(b) being viable and consumes less
(c) has viable and consuming less
(d) no correction required
Ans- d

10.The urchin died from cancer.
(a) with
(b) of
(c) by
(d) no improvement
Ans-b


×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD