English Quiz (Sentence Improvements) SSC

Directions (Q.1-10) : In the following questions, a part of the sentence is printed in bold. Below are given alternatives to the bold part at (a), (b), (c) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer is (d).

 

Q1. She was the oldest of the two sisters.
(a) Older of the two sisters
(b) Oldest between the two sisters
(c) Older than her sister
(d) No improvement
Ans- d (No improvement required) 
Q2. I’ll write to you after I shall arrive.
(a) After I shall have arrived
(b) After I arrived
(c) After I arrive
(d) No improvement
Ans- c (present tense will be used in second part of the sentence) 
Q3. We spoke about this yesterday, haven’t we?
(a) Isn’t it?
(b) Hadn’t we?
(c) Didn’t we?
(d) No improvement
Ans- c (in such question tag type problems, use the tense and pronoun according to first part of the tense. Use past tense. ) 
Q4. The family has changed houses twice during the last six months.
(a) Since the post
(b) After the previous
(c) Since the last
(d) No improvement
Ans- c (‘since’ will be used for certain period of time) 
Q5. Please get red of this addiction once and for all.
(a) Once and all
(b) Only once and all
(c) Once for all
(d) No improvement
Ans- d (once and for all (or once for all) -now and for the last time; finally.) 
Q6. We intend to, despite the rain, deliver the goods on time.
(a) We intend despite rain to
(b) Despite rain, we intend to
(c) We, despite rain, intend to
(d) No error
Ans- b (“Despite rain we intend to”- this is correct word order) 
Q7. He cannot succeed in business because he works by fits and starts.
(a) With fits and starts
(b) Fits and starts
(c) Into fits and starts
(d) No improvement
 Ans- d (in (or by) fits and starts- with irregular bursts of activity.) 
Q8. His father won’t be able to leave for Varanasi until they have arrived.
(a) Until they arrive
(b) Until they will arrive
(c) Until they will have arrived
(d) No improvement
Ans- a (simple present tense will be used) 
Q9. The summer has set out, and the days are getting warm.
(a) Set up
(b) Set in
(c) Set off
(d) No improvement
Ans- b (set in-(of something unpleasant or unwelcome) begin and seem likely to continue.) 
Q10. No sooner I saw the tiger than I ran away.
(a) No sooner I had seen
(b) No sooner did I see
(c) As soon as I saw
(d) No improvement
Ans- b (no sooner did/had ..is correct word order ) 
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD