English Quiz (One Word Substitution) SSC CGL and CPO 2016


Directions (Q.1-10) : In these questions, Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentence.

1. Honourably discharged from service 
(a) employed
(b) emeritus
(c) active 
(d) working
Ans-b

2.A physician/surgeon dealing with diseases of the female reproductive system 
(a) ophthalmologist 
(b) orthopaedician
(c) gynaecologist
(d) dermatologist
Ans- c

3.Words differing in meaning from another word with same sound 
(a) harmony
(b) homonym
(c) hominify
(d) hominid
Ans- b

4.Woman having many husbands at the same time 
(a) polygraph
(b) polymorphic
(c) polyp
(d) polyandry
Ans- d

5.Murder of a king 
(a) butchery
(b) regicide
(c) slaughter
(d) infanticide
Ans- b

6.A person who can use both hands with equal facility 
(a) ambidexterous
(b) dual handler 
(c) equal-handy 
(d) superhand
Ans- a
7.One who eats everything 
(a) carnivorous
(b) herbivorous
(c) insectivorous
(d) omnivorous
Ans- d
8.Specialist in bone or skeleton disorders 
(a) dermatologist 
(b) orthopaedician
(c) ophthalmologist
(d) gynaecologist
Ans- b
9.Something very ancient 
(a) entitling
(b) mischievous
(c) momentum
(d) antedilurian
Ans- d
10.Power of reading the thoughts or mind of others 
(a) kiosk 
(b) philosophy
(c) telepathy
(d) attitude
Ans- c

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD