Latest SSC jobs   »   English Quiz SSC CGL and CPO...

English Quiz SSC CGL and CPO 2016

English Quiz SSC CGL and CPO 2016_40.1
Directions (Q.1-10) : In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. If there is no error, your answer is (d) i.e. No error



Q1. Interview for (a)/ the posts of lecturer will (b)/ begin from Monday. (c)/ No error (d)
(a) Interview for 
(b) The posts of lecture will 
(c) Begin from Monday 
(d) No error
ANS- b 
use ‘post’ in place of ‘posts’. 

Q2. Good night. (a)/ I am glad (b)/to see you of. (c)/No error (d)
(a) Good night
(b) I am glad
(c) To see you of
(d) No error
ANS- c 
use ‘see you off’ in place of ‘see you of’. 

Q3. We all (a)/take vegetable (b)/ and fruit. (c)/ No error (d)
(a) We all 
(b) Take vegetable
(c) And fruit
(d) No error
ANS- d 
the given sentence is grammatically correct. 

Q4. As there are only one taxi available (a)/ I have no other alternative (b)/ but to pay the fare demanded by the driver. (c)/ No error (d)
(a) As there are only one taxi available 
(b) I have no other alternative 
(c) But to pay the fare demanded by the driver
(d) No error
ANS- a 
use singular verb ‘is’ in place of ‘are’. 

Q5. Prayag and Parag used (a)/ to work for almost twelve hours in the factory (b)/ is were working earlier. (c)/ No error (d)
(a) Prayag and Parag used
(b) To work for almost twelve hours in the factory 
(c) Is were working earlier
(d) No error
ANS- c 
use plural pronoun ‘they’ in place of ‘is’. 

Q6. Whenever they go out (a)/ for shopping (b)/ they take his pet dog with them. (c)/ No error (d)
(a) Whenever they go out 
(b) For shopping 
(c) They take his pet dog with them
(d) No error
ANS- c 
use plural pronoun ‘their’ in place of ‘his’. 

Q7. Monisha was to about (a)/ tell her teacher the (b)/ truth when her friend interrupted her. (c)/ No error (d)
(a) Monisha was to about 
(b) Tell her teacher the 
(c) Truth when her friend interrupted her 
(d) No error
ANS- a 
use ‘about to’ in place of ‘to about’. 

Q8. The children were (a)/ playing with a ball (b)/ and run around when the accident occurred. (c)/ No error (d)
(a) The children were 
(b) Playing with a ball 
(c) And run around when the accident occurred  
(d) No error
ANS- c 
use verb ‘running’ in place of ‘run’. 

Q9. Avinash is not so (a)/ good a batsman to (b)/ be selected for the national cricket team. (c)/ No error (d)
(a) Avinash is not so 
(b) Good a batsman to
(c) Be selected for the national cricket team
(d) No error
ANS- b 
preposition ‘to’ should be  replaced with ‘as to’. 

Q10. He ran so fastly (a)/ that he reached (b)/ the destination in just two minutes. (c)/ No error (d)
(a) He ran so fastly 
(b) That he reached 
(c) The destination in just two minutes
(d) No error
ANS- a
use ‘fast’ in place of ‘fastly’. 

English Quiz SSC CGL and CPO 2016_50.1

English Quiz SSC CGL and CPO 2016_60.1
English Quiz SSC CGL and CPO 2016_70.1
English Quiz SSC CGL and CPO 2016_80.1