English Quiz (Synonym/Antonym) SSC CGL and CPO 2016

Directions: Choose from the alternatives a word which is NEAREST in meaning to the given word.

1.Impromptu 
(a) offhand 
(b) unimportant 
(c) unreal 
(d) effective
Ans-a  
2.Rabble 
(a) mob
(b) noise 
(c) roar
(d) rubbish 
Ans-a 
3.Torpid 
(a)fast 
(b) slow
(c) medium 
(d) energetic 

Ans-b 

4.Mayhem 
(a) jubilation 
(b) havoc
(c) excitement 
(d) defeat 
Ans-b 
5.Tepid 
(a)hot 
(b) warm
(c) cold
(d) boiling 
Ans- b
Directions: Choose from the alternatives a word which is OPPOSITE in meaning to the given word.

6.Wary
(a) peaceful 
(b) foolhardy 
(c) fresh 
(d) interested 
Ans- b
7.Lackadaisical 
(a) enthusiastic 
(b) slow
(c) fast 
(d) nervous 
Ans- a
8.Sporadic 
(a) irregular 
(b) uneven 
(c) frequent 
(d) regularity 
Ans- c
9.Schism 
(a) candour
(b) gulf 
(c) pact
(d) regularity 

Ans- c 

10.Clandestine 
(a) open
(b) vague
(c) bright 
(d) unreal 
Ans- a

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD