English Quiz (Fill in the blanks) SSC CGL and CPO 2016


Directions (1-10):In these questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four alternative.

1.When she parted __________ her parents, her eyes were full of tears.
(a) from
(b) away
(c) off
(d) with
Ans- a


2.Work hard ___________ you should fail.
(a) otherwise
(b) lest
(c) else
(d) or
Ans-b

3.You should be considerate ___________ your employees.
(a) for
(b) to
(c) upon
(d) on
Ans- b

4.The bridge gave ___________ due to the heavy rains and one part of the city was cut off from the other.
(a) up
(b) away
(c) way
(d) in
Ans- c

5.At last, he yielded __________ temptation.
(a) with
(b) at
(c) for
(d) to
Ans- d

6.The rebellion was put ___________ in no time.
(a) out
(b) off
(c) down
(d) by
Ans- c

7.She persisted ____________ doing the job despite it being uninteresting to her.
(a) on
(b) at
(c) in
(d) upon
Ans- c

8.He had left her ___________ the lurch.
(a) on
(b) in
(c) at
(d) upon
Ans-b

9.So many servants attended ___________ him during his sickness.
(a) upon
(b) at
(c) on
(d) over
Ans- c

10.All of them were surprised ___________ his rudeness.
(a) upon
(b) with
(c) on
(d) at
Ans- d
 

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD