English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL and CPO 2016_00.1
Latest SSC jobs   »   English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL...

English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL and CPO 2016

English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL and CPO 2016_40.1
Directions (1-10): In each of the statements below, a part of the sentence is highlighted. Out of the four options which follow, choose the one which best replaces the highlighted phrase.

Q1. Such people never have and never will be trusted
(a) Never have and never will be trust
(b) Never have and will be trusted
(c) Never have been trusted and never will be trusted
(d) Never have had anyone trust them and never will have anyone
Ans- c
in first part of the sentence ‘present perfect continuous tense’ and in second part ‘future perfect’ tense will be used
Q2. At the end of the play about women’s liberation, the leading lady cautioned the audience not to judge womanhood by the way she dresses.
(a) She dresses 
(b) She dressed
(c) It dresses
(d) They dressed
Ans- c
Neutral pronoun ‘it’ will be used for ‘womanhood’.
Q3. As no one knows the truth as fully as him, no one but him can provide the testimony.
(a) As fully as his, no one but him
(b) As fully as he, no one but him
(c) As fully as he does, not one but he
(d) As fully as he does, no one but be alone
Ans- b
Subjective pronoun ‘he’ will be used in the first part, and objective pronoun ‘him’ will be used after the word ‘BUT’.
Q4. The use of radar as well as two-way radio paging make it possible for state police to intercept most speeders.
(a) Make it possible 
(b) Makes it possible
(c) Allows the possibility
(d) Makes possible
Ans- b
First form of the verb ‘makes’ will be used.
Q5. No sooner had he entered the room when the lights went out and everybody began to scream.
(a) When the lights went out
(b) Than the lights went
(c) And the lights went out 
(d) Then the lights went out
Ans- b
‘No sooner ‘ is followed by ‘than’.
Q6. The alarming report of the building collapse had everyone spellbound.
(a) Alarmed report
(b) Reporting alarm
(c) Reported alarm
(d) No improvement
Ans- d
The given sentence is grammatically correct.
Q7. Yogic exercise seem to be help the urban population deal effectively with stress.
(a) Seems to be helpful
(b) Seems to be helped
(c) Seems to help
(d) No improvement
Ans- c
First form of the verb ‘seems’ will be used.
Q8. The pedestrians must have to be very cautious while crossing the road.
(a) Must had been
(b) Ought be
(c) Are required to be
(d) No improvement
Ans- c
For simple suggestion , use ‘are required to’.
Q9. I am sure that he has recovered from his illness and he will accompany us to the picnic spot.
(a) And he will company
(b) And that he will accompany
(c) But he will accompany
(d) No improvement
Ans- a
Use word ‘company’ in place of ‘accompany.
Q10. They feel very proudly that their team had won the match.
(a) Feels very proudly
(b) Felt very pride
(c) Felt very proud
(d) No improvement
Ans- c
Use past tense verb ‘felt’ and word ‘proud’.

English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL and CPO 2016_50.1
English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL and CPO 2016_60.1
English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL and CPO 2016_70.1

English Quiz (Sentence Improvements) SSC CGL and CPO 2016_80.1

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?