Direct and Indirect Quiz For SSC Tier II

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
HI

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:Mangal;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-bidi-language:AR-SA;}

 1.   
My cousin said,
โ€œMy room-mate snored throughout the night.”
[A]MY cousin said that her room-mate had snored
through the night.
[B]My cousin told me that her room-mate snored
throughout the night
[C]My cousin complained to me that her room-mate
is snoring throughout the night.
[D]My cousin felt that her room-mate may be
snoring throughout the night.


2.   
He said, “The
mice will play, when the cat is away.”
[A]He said that the mice will play when the cat
is away.
[B]He said that the mice would play when the cat
was away
[C]He said that the mice would play when the cat
would be away
[D]He said that the mice shall play, when the
cat is away.

3.   
The sage said, โ€œgod
helps those who help themselves.”
[A]The sage said that god helps those who help
themselves
[B]The sage said that god helped those whose
helped themselves
[C]The sage said that god helps those who helped
themselves
[D]The sage said that God helped those who help
themselves.

4.   
The teacher said,
“Be quiet boys.”
[A]The teacher said that they boys should be
quiet.
[B]The teacher called the boys and ordered them
to be quiet.
[C]The teacher urged the boys to be quiet.
[D]The teacher commanded the boys that they be
quiet.

5.   
Pinki said to
Gaurav, “Will you help me in my work just now ?”
[A]Pinki asked Gaurav if he would help her in
her work just then.
[B]Pinki questioned to Gaurav that will you help
me in my work just now.
[C]Pinki told Gaurav whether he will help her in
her work just now.
[D]Pinki asked to Gaurav that will he help her
in her work just now.

6.   
“Are you
alone, my son?” asked a soft voice close behind me.
[A]A soft voice from my back asked if I was
alone.
[B]A soft voice said to me are you alone son.
[C]A soft voice asked that I was doing there
alone.
[D]A soft voice behind me asked if I was alone.

7.   
My friend said to
me, “Has your father returned from Calcutta?”
[A]My friend said to me that my father has
returned from Calcutta.
[B]My friend asked me if my father had
returned from Calcutta.
[C]My friend told me that his father had
returned from Calcutta.
[D]My friend enquired me if his father had
returned from Calcutta.

8.   
He asked his
teacher, “Need I read this chapter?”
[A]He asked his teacher whether there was a need
to read that chapter.
[B]He asked his teacher whether he needed to
read this chapter.
[C]He asked his teacher if it was necessary to
read this chapter.
[D]He asked his teacher if he had to read that
chapter

9.   
Rajan said, “O
that I were a child again !”
[A]Rajan exclaimed with wonder that he was a
child again.
[B]Rajan wondered that were he a child again.
[C]Rajan stongly wished that he had been a child
again.
[D]Rajan prayed that he were a child again.

10.  Gavaskar said, “Bravo!Azhar, you have done
well.”
[A]Gavaskar exclaimed with joy that Azhar had
done well.
[B]Gavaskar called Azhar and exclaimed that he
had done well.
[C]Gavaskar congratulated Azhar, saying that he
had done well.
[D]Gavaskar praised Azhar for his having done
well.


Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
HI

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:Mangal;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-bidi-language:AR-SA;}
table.MsoTableGrid
{mso-style-name:”Table Grid”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-priority:59;
mso-style-unhide:no;
border:solid black 1.0pt;
mso-border-themecolor:text1;
mso-border-alt:solid black .5pt;
mso-border-themecolor:text1;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-border-insideh:.5pt solid black;
mso-border-insideh-themecolor:text1;
mso-border-insidev:.5pt solid black;
mso-border-insidev-themecolor:text1;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:Mangal;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-bidi-language:AR-SA;}

ANSWERS:
1.
A
2.
B
3.
A
4.
C
5.
A
6.
D
7.
B
8.
D
9.
C
10.
C
ร—

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

28 Comments

  1. nthing..i seriously doubt that they hav tym fr this 2 ๐Ÿ˜› they care less ๐Ÿ˜› :p

  2. ee sasura HBO channel aane wala inglish programwa hai … Bahut popular hai bhai …. Samje ke nahi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD