Latest SSC jobs   »   Mix Quiz for SSC CGL 2016...

Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO

 Dear Students, we are providing you Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,Railways, SSC CHSl,SSC CPO.
Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_40.1

1.In a particular code language TOM is equal to 48 and DICK is equal to 27. What is the value of HARRY in that language ?
(a) 80
(b) 65
(c) 75
(d) 70



Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_50.12.In a certain language
I. PIC VIC NIC means ‘winter is sold’
II. TO NIC RE means ‘summer is hot’
III. RE THO PA means ‘nights are hot’
Which of the following is the code for ‘summer’ ?
(a) TO
(b) NIC
(c) PIC
(d) VIC

3.CEIS : DFJT : : QNLI : ?
(a) RNLI
(b) ROMJ
(c) IMN
(d) ILNQ

4.Introducing a man, a woman said, “He is the only son of the mother of my mother.” How is the woman related to the man ?
(a) Mother
(b) Sister
(c) Niece
(d) Maternal aunt

5.Scheduled Banks have to be registered with :
(a) SEBI
(b) RBI
(c) Finance Minis
(d) SBI

Answer: b

6.The Constitution of India lays down that the two Houses of Parliament must be summoned at least :
(a) four times a year
(b) thrice a year
(c) twice a year
(d) once a year

Answer: c

7.India’s trade with the Roman Empire came to an end with the invasion of Rome by the :
(a) Arabs
(b) Hungarians
(c) Hunas
(d) Turks

Answer: c

8.Which one of the following is the secondary source of light in a fluorescent lamp?
(a) Neon gas
(b) Argon gas
(c) Mercury vapour
(d) Fluorescent coating on the glass



Answer:c

Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_60.1



Answer:

Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_70.1


 

Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_80.1



 




Answer:

Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_90.1



































11.The average of three number x, y and z is 45. x is greater than the average of y and z by 9. The average of y and z is greater than y by 2. Then the difference of x and z is :
(a) 3
(b) 5
(c) 7
(d) 11

Answer:

Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_100.1


12.Each interior angle of a regular polygon is three times its exterior angle, then the number of sides of the regular polygon is :
(a) 9
(b) 8
(c) 10
(d) 7

Answer:

Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,SSC CHSL, SSC CPO_110.1










Directions (13-16) : In questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentence and indicate it in the Answer Sheet

13.Scale used for measuring the strength of an earthquake
(a) Celsius
(b) Newton
(c) Richter
(d) Linear


Answer:c


14.Something kept as a reminder of an event
(a) Trophy
(b) Souvenir
(c) Prize
(d) Antique

Answer: b

15.One who practices one of the arts
(a) painter
(b) artist
(c) designer
(d) architect

Answer: b

16.Found all over the world
(a) International
(b) Universal
(c) Regional
(d) Provincial

Answer: b