Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home coronavirus Coronavirus Questions: Know Everything About Coronavirus

Coronavirus Questions: Know Everything About Coronavirus

Coronavirus Questions: Sscadda is here with multiple choice questions of Coronavirus or Covid-19, Attempt this quiz and know all basic facts about coronavirus.

Coronavirus Questions

Countries all over the world are struggling with the pandemic, trying hard to bring the numbers down. Coronavirus outbreak statistics are on every TV channel, social media, and newspaper. India has also announced relaxations in restrictions with proper measures for social distancing. With proper precautionary measures, we can surely defeat the virus. As the total number of confirmed cases has reached 1 lakh in India, we will have to live with the virus for the upcoming months. Here on sscadda, we are providing you with some questions based on Coronavirus:-

  1. Where did COVID-19 originate?
    Ans: Wuhan

2. Which is the plausible way to prevent the spread?
Ans: Social-distancing

About Course:

About SSC Maha Pack

If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.

SSC Exams Covered in this Pack

SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, Stenographer, MTS, Selection Post and GD Constable, etc.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more…

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
7999 571/month
BUY NOW

3. What is the major complication involved in a COVID-19 patient?
Ans: Breathing-issues

4. When do the symptoms start appearing?
Ans: 2-14 days

5. Who is more susceptible?
Ans: Aged

6. How much alcohol should the sanitizer contain?
Ans: 60%

7. What is the distance to be maintained to prevent the spread?
Ans: 6ft.

8. What can be worn to prevent the spread?
Ans: masks

9. How to clean a face mask?
Ans: washing machine

10. What test is done for current infections?
Ans: Viral-tests

11. What test is done for past infection?
Ans: Antibody-tests

12. Who carries out these tests?
Ans: Healthcare-providers

13. How do you know you have COVID-19
Ans: Common symptoms include difficulty in breathing, cough and fever. Also, if you are in the containment zone, you must get tested.

14. How to confirm that you have got COVID-19?
Ans: Proper testing by calling the healthcare professionals.

15. How do you know your bodies have sufficient antibodies?
Ans: Recovery

16. One of the ways that used to treat COVID-19 is _
Ans: plasma-therapy

17. What has it caused worldwide?
Ans: pandemic

18. The most affected country in the world
Ans: America 

19. Those who have travelled to countries with the outbreak have to undergo
Ans: quarantine

20. Patients with COVID have to be in
Ans: isolation

21. How can we stop the spread from happening?
Ans: disinfection

22. What can you get from public health officials?
Ans: up-to-date-information

23. To prevent the spread, we have to limit our
Answer: exposure

24. People during the COVID-19 crises for smaller ailments go in for consultations and opt for
Ans: telemedicine

25. What does CO stand for COVID-19?
Ans: corona 

26. What does VI stand for COVID-19?
Ans: virus

27. What does D stand for COVID-19?
Ans: disease

28. Which is the world body that is advising for COVID-19?
Ans: WHO (World Health Organisation)

29. How to avoid stigmatizing of COVID-19 infected persons?
Ans: Counselling

30. What is the origin of this infection?
Ans: Bats

31. Coughs and sneezes from infected persons spread through respiratory
Ans: droplets

32. What is the source of the coronavirus?
Ans: SARS-CoV-2

33. How to prevent the spread?
Ans: testing

34. How long do you have to wash hands with soap and water?
Ans: 20sec

35. What should people avoid touching?
Ans: mouth-nose-eyes

36. Because it is a new form of coronavirus its called?
Ans: novel

37. The transmission of the virus is more when the weather is
Ans: cold

38. In order to spread the disease, the coronavirus needs a
Ans: host

  1. the virus can remain on any surface for days
    Ans: dormant
  1. how to know the severity of the disease?
    Ans: lab-test
  1. People infected with coronavirus in a region is known as
    Ans: community-spread
  1. Another factor that acts as a catalyst in the spread of COVID-19
    Ans: temperature
  1. What has COVID-19 done to the economy?
    Ans: crashed
  1. What has the pandemic called for?
    Ans: shutdown
  1. What has happened to inter-country travel because of COVID-19?
    Ans: banned
  1. How is the testing done at checkpoints?
    Ans: thermal-temperature-testing
  1. Which temperatures kill the virus?
    Ans: high
  1. temperature based cutoff will work on the virus for
    Ans: inactivation
  1. do mosquitoes, and ticks spread the virus
    Ans: no

51. What are healthcare workers using to protect themselves?
Ans: PPE-kits

  1. What are the medical masks called?
    Ans: N95-respirators
  1. severe cases of COVID-19 have to be kept on
    Ans: ventilators
  1. some cases have been treated with
    Ans: blood-transfusion
  1. medication used to treat malaria to some extent has helped treat
    Ans: COVID-19
  1. A person with prior medical conditions are at
    Ans: high-risk
  1. people with chronic diseases have to exercise
    Ans: extra-care
  1. people cured of COVID-19 are required for collecting
    Ans; antibodies
  1. late detection of the disease can be
    Ans: fatal
  1. Who can get infected easily?
    Ans: low-immunity

Coronavirus MCQs:-

Q1.People who show no signs of a given disease are
(a)Asymptomatic
(b)Unsymptomatic
(c)Unsympathetic
(d) None of these

Q2.In which Chinese province was the first case of COVID-19 discovered?
(a) Hubei
(b)Yunnan
(c) Xinjiang
(d)Huawei

Q3.What has the WHO recommended as precautionary measures?
(a)Hold a family gathering
(b)Hit the Club
(c)Wash hands with soap or sanitizer with high content of alcohol
(d)Go for a party

Q4 What measures can we all take to “flatten the curve”, or reduce the number of daily cases of COVID-19?
(a)Wash hands
(b)Go for a run
(c)Social distancing
(d)Take paracetamols regularly

Q5.What is the name of the virus causing the COVID-19 outbreak?
(a) Wuhan virus
(b)COVID-19
(c)MERS-CoV-2
(d)SARS-CoV-2

Q6.Which is most widespread?
(a)An outbreak
(b)An epidemic
(c)A pandemic
(d) None of these

Q7.The word quarantine comes from ?
(a)The number 40
(b)He term quick
(c)The fraction quarter
(d)None of these

Q8 After showing symptoms he was told to _______ for 14 days?
(a) Stay at home
(b)Self-isolate
(c) Quarantine
(d) None of these

Q9.A disease that can be transmitted to humans from animals is ?
(a) Stenotic
(b) Hypnotic
(c) Zoonotic
(d) None of these

Q10. WHO on 11 February, 2020 announced an official name for the disease that is causing the 2019 novel coronavirus outbreak?
(a) COnD-19
(b) COVD-19
(c) COVn-19
(d) COVID-19

Q11.Mild Symptoms of Novel coronavirus are
(a) Cough
(b) Fever
(c)Shortness of breath
(d)All the above

Q12.From where coronavirus got its name?
(a) Crown-like projections
(b) Leaf-like projections
(c) Structure of rectangle
(d) None of the above

Q13. What are the precautions that need to be taken to protect from the coronavirus?
(a) Cover your nose and mouth when sneezing
(b) Wash your hands after every hour
(c) Visit your doctor for antibiotics treatment
(d) Add more garlic into your diet

Q14. What is Coronavirus?
(a) Family of viruses
(b) Family of Nidovirus
(c) Both a and b are correct
(d) Only b is correct

Q15. Which of the following diseases are related to coronavirus?
(a) SARS
(b) MERS
(c) Both a and b
(d) Neither a nor b

Solutions

S1. Ans.(a)
S2. Ans.(d)
S3. Ans.(c)
S4. Ans.(c)
S5. Ans.(d)
S6. Ans.(c)
S7. Ans.(a)
S8. Ans.(b)
S9. Ans.(c)
S10. Ans.(d)
S11. Ans.(d)
S12. Ans.(a)
S13. Ans.(a)
S14. Ans.(c)
S15. Ans.(c)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD