Computer Quiz For SSC CHSL And FCI Exam.

1.  Which of the following is graphics solution for Word Processors?
A) Clipart
B) WordArt
C) Drop Cap
D) All of above

2. Which of the following function key activates the speller?
A) F5
B) F7
C) F9
D) Shift + F7
3. With which of the following all formulas in excel starts ?
A) /
B) *
C) $
D) =
4.If you press ___, the cell accepts your typing as its contents ?
A) Tab
B) Ctrl+Enter
C) Enter
D) Alt+Enter
5.VLOOKUP function used to ?
A)Finds related records
B)Looks up text that contain “v”
C)Check if two cells are identical
D)None of above
6.You can activate a cell by ?
A) Pressing the Tab key
B) Clicking the cell
C) Pressing an arrow key
D) All of above
7.The symbols used in an assembly language are
A) codes
B) mnemonics
C) Assembler
D) machine codes
8. To read a CD-ROM disc, you need a
A) laser beam
B) magnetic needle
C) sound card
D) graphics card
9. Microsoft power point is a software designed to create 
A) Internet
B) Data bases
C) Text documents
D) Multimedia presentation
10. Which one of the following is a system software ?
A) Database programs
B) Word Processors
C) Spreadsheets
D) Compilers
Answers Key:
1.A
2.B
3.D
4.C
5.A
6.D
7.B
8.A
9.D
10.D

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?