Chapterwise(H.C.F. – L.C.M) Quant Quiz For SSC CGL 2016

Dear Readers, We are providing you a Chapterwise Quant Quiz for SSC CHSL, SSC CGL 2016 and Railways.

1.What is the greatest number that will exactly divide 96, 528 and 792? 
a) 12 
b) 48 
c) 36 
d) 24 


2.What is the greatest number that will exactly divide 370 and 592? 
a) 37 
b) 74 
c) 47 
d) 73
3.What is the greatest number that will exactly divide 312, 351 and 650? 
a) 39 
b) 13 
c) 26 
d) 52 
4.What is the greatest number that will exactly divide 48, 168, 324 and 1400?
a) 14 
b) 4 
c) 16 
d) 8 
5.Find the greatest number that will divide 728 and 900, leaving the remainders 8 and 4 respectively. 
a) 16 
b) 15 
c) 14 
d) 24 
6.What is the greatest number that will divide 2930 and 3250 and will leave as remainders 7 and 11 respectively? 
a) 69 
b) 59 
c) 97 
d) 79

7.What is the greatest number that will divide 3460 and 9380 and will leave as remainders 9 and 13 respectively? 
a) 943 
b) 439 
c) 493 
d) 349 

8.What is the greatest number that will divide 29, 60 and 103 and will leave as remainders 5, 12 and 7 respectively? 
a) 24 
b) 16 
c) 12 
d) 14 
9.What is the greatest number that will divide 191, 216 and 266 and will leave as remainders 4, 7 and 13 respectively? 
a) 22 
b) 39 
c) 33 
d) 11 
10.What is the greatest number that will divide 130, 305 and 245 and will leave as remainders 6, 9 and 17 respectively? 
a) 4 
b) 5 
c) 14 
d) 24

Answers:
1.d
2.b
3.b
4.b
5.a
6.d
7.c
8.a
9.d
10.a


Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?