TOD_00.1
Latest SSC jobs   »   TOD

TOD


var m=10

var s=0
//var m=2
var q
function quizCount()
{
document.getElementById(‘timer’).value=m+”:”+s
s=s-1
q=setTimeout(“quizCount()”, 1000)
if (s<1)
{ m=m-1; s=59;}

if (m<0)
{
quizStop();
}
}
function quizStop()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').value="Quiz Finished"
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
$('.ans').show();
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");
$(".s1").css("width","initial");
}
function quizReset()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').reset();
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 70px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}
.st
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 110px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“A”,”C”,”B”,”D”,”A”,”D”,”B”,”B”,”B”,”A”,”D”,”D”,”A”,”B”,”A”], tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
quizStop();

});

$('#reset').click(function(event) {

quizReset();

});
});

Q1. AB and CD are two parallel chords of a circle of lengths 10 cm and 4 cm respectively. If the chords are on the same side of the center and the distance between them is 3 cm, then the diameter of the circle is?

2√29 cm
√21 cm
2√21 cm
√29 cm
Solution:

TOD_40.1

Q2. Let x be the least number, which when divided by 5, 6, 7 and 8 leaves a remainder 3 in each case but when divided by 9 leaves no remainder. The sum of digits of x is

22
21
18
24
Solution:

TOD_50.1

Q3. Three science classes A, B and C take a Life Science test. The average score of class A is 83. The average score of class B is 76. The average score of class C is 85. The average score of class A and B is 79 and average score of class B and C is 81. Then the average score of classes A, B and C is

80.5
81.5
80
81
Solution:

TOD_60.1

Q4. Two blends of a commodity costing Rs 35 and Rs 40 per kg respectively are mixed in the ratio 2 : 3 by weight. If one-fifth of the mixture is sold at Rs 46 per kg and the remaining at the rate of Rs 55 per kg, the profit percent is

50
20
30
40
Solution:

TOD_70.1

Q5. A man purchases some oranges at the rate of 3 for Rs 40 and the same quantity at 5 for Rs 60. If the sells all the oranges at the rate of 3 for Rs 50, find his gain or loss percent (to the nearest integer)?

32% profit
34% loss
31% profit
30% profit
Solution:

TOD_80.1

Q6. The perimeter of a rhombus is 60 cm and one of its diagonal is 24 cm. The area (in sq.cm) of the rhombus is

206
432
108
216
Solution:

TOD_90.1

Q7. A sum of money is paid in two annual installments of Rs. 17,640 each, allowing 5% compound interest compound annually. The sum borrowed was

Rs. 32,400
Rs. 32,800
Rs. 32,000
Rs. 32,200
Solution:

TOD_100.1

Q8. A man starts from a place P and reaches the place Q in 7 hours. He travels 1/4th of the distance at 10 km/hour and the remaining distance at 12km/hour. The distance, in kilometer, between P and Q is

72
80
90
70
Solution:

TOD_110.1

Q9. If O is the circumcenter of a triangle ABC lying inside the triangle, then ∠OBC + ∠BAC is equal to

110°
90°
120°
60°
Solution:

TOD_120.1

Q10. The simple interest on a sum of money is 8/25 of the sum. If the number of years is numerically half the rate percent per annum, then the rate percent per annum is

8
5
6 ¼
4
Solution:

TOD_130.1

Q11. Three glasses of equal volume contains acid mixed with water. The ratio of acid and water are 2 : 3, 3 : 4 and 4 : 5 respectively. Contents of these glasses are poured in a large vessel. The ratio of acid and water in the large vessel is

407 : 560
417 : 564
411 : 540
401 : 544
Solution:

TOD_140.1

Q12. If A : B = 2 : 3 and B : C = 3 : 7 then A + B : B + C : C + A is

4 : 8 : 9
5 : 8 : 9
4 : 10 : 9
5 : 10 : 9
Solution:

TOD_150.1

Q13. Two places P and Q are 162 km apart. A train leaves P for Q and simultaneously another train leaves Q for P. They meet at the end of 6 hours. It the former train travels 8km/hour faster then the other, then speed of train from Q is

TOD_160.1

TOD_170.1

TOD_180.1

TOD_190.1

Solution:

TOD_200.1

Q14. The portion of a ditch 48 m long, 16.5 m wide and 4 m deep that can be filled with stones and earth available during excavation of a tunnel, cylindrical in shape, of a diameter 4 m and length 56 m is

1/9 part
2/9 part
1/2 part
1/4 part
Solution:

TOD_210.1

Q15. The marked price of a tape recorder is Rs. 12,600. A festival discount of 5% is allowed on it. Further for cash payment, a second discount of 2% is given. The cash payment, in rupees, that is to be made for buying it is?

11,730.60
11,073.60
11,703.60
11,370.60
Solution:

TOD_220.1

               

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?