TOD_00.1
Latest SSC jobs   »   TOD

TOD


$(function() { timer.reset(900); });

00:00:00

div.timer {
border:2px #666666 solid;
width:150px;
height:35px;
line-height:35px;
font-size:28px;
font-family:”Courier New”, Courier, monospace;
text-align:center;
margin:5px;
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 5px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .stop, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 60px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 5px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“B”,”D”,”C”,”B”,”C”,”D”,”C”,”B”,”B”,”B”,”B”,”D”,”D”,”D”,”B”,”A”,”D”,”D”,”A”,”C”], tot = answers.length;

//tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
timer.reset(0);
timer.mode(0);

});

$('#reset').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#FFFFFF");
$(".s1").css("font-size","100%");
$('.ans').hide();
$( ':radio' ).prop( "checked", false );

});
});

Q1. Man in some areas of India lived in underground pits is suggested by excavation in

Bihar
Kashmir
Karnataka
Rajasthan

Q2.Who was the first Deputy Prime Minister of India?

L.K. Advani
Moraraji Desai
Charan Singh
Sardar Balabhbahi Patel

Q3. The hardest form of carbon is

Coke
Graphite
Diamond
Charcoal

Q4. Which one among the following countries has the lowest GDP per capita?

China
India
Indonesia
Sri Lanka

Q5. Bats can fly in the dark because

They can see batter in the dark
The pupils of their eyes are very wide
They are guided by the ultrasonic
They are guided by microwaves

Q6. I am facing South. I turn right and walk 20 m. then I turn right again and walk 10 m. Then I turn left and walk 10 m and then turning right walk 20 m. Then I turn right again and walk 60 m. In which direction I am from the starting point?

North
North-west
East
North-east
Solution:

TOD_40.1

Q7.In this question, one term in the number series is wrong. Find out the wrong term.

1, 3, 10, 21, 64, 129, 356, 777

129
21
356
64
Solution:

The correct pattern ×2+1, ×3+1, ×2 + 1, ×3 + 1, ……
So, 356 is wrong and must be replaced by (129 × 3 + 1) i.e. 388.

Q8. Rajat told Aman, “Yesterday I defeated the only brother of the daughter of my paternal grandmother.” Whom did Rajat defeat?

Son
Father
Brother
Father-in-law
Solution:

Daughter of grandmother – Aunt;
Aunt’s only brother – Father

Q9. If 100 cats kill 100 mice in 100 days, then 4 cats would kill 4 mice in how many days?

1 day
100 days
40 days
4 days
Solution:

TOD_50.1

Q10. If ‘+’ shows ‘÷’ ‘-’ shows ‘=’, ‘×’ shows ‘+’, ‘÷’ shows ‘>’, ‘=’ shows ‘<’, ‘>’ shows ‘x’ and ‘<’ shows ‘-’ then the correct expression is-

5 + 2 × 1 = 3 + 14 > 11
5 > 2 × 1 – 3 > 4 < 1
5 × 2 < 1 – 3 < 4 × 11
5 < 2 × 1 ÷ 3 > 4 × 11
Solution:

TOD_60.1

Directions (11-12): In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it. 
 Q11. Throw cold water

Encourage
Discourage
Attack
Drench
Solution:

Throw cold water-to criticize or stop something that some people are enthusiastic about.

Q12. Butt in

Record
Impose
Improvise
Interrupt
Solution:

Butt in-interrupt or intrude on a conversation or activity.

Directions (13-15): Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences and click the button corresponding to it. 
 Q13. A narrow stretch of land connecting two large bodies of land.

Lagoon
Cape
Strait
Isthmus
Solution:

isthmus-a narrow strip of land with sea on either side, forming a link between two larger areas of land.

Q14. An animal which lives by preying on other animals

Aggressor
Attacker
Terminator
Predator
Solution:

Predator-an animal that naturally preys on others.

Q15. Government or rule by a small group of people

Monarchy
Oligarchy
Autocracy
Autonomy
Solution:

Oligarchy-a small group of people having control of a country or organization.

Q16. The ratio of the number of boys and girls of a school with 504 students is 13: 11. What will be the new ratio if 12 more girls are admitted?

91: 81
81: 91
9: 10
10: 9
Solution:

Boys: Girls
⇒ 13: 11
12 more girls are added. It means number of boys is same.
So, from option check multiple of 13
Thus, option (a) is correct 91: 8

Q17. In a school having roll strength 286, the ratio of boys and girls is 8: 5. If 22 more girls get admitted into the school, the ratio of boys and girls becomes

12: 7
10: 7
8: 7
4: 3
Solution:

TOD_70.1

Q18. A Six digit number is formed by repeating a three digit number; for example, 256, 256 or 678, 678 etc. Any number of this form is always exactly divisible by:

7 only
11 only
13 only
1001
Solution:TOD_80.1

TOD_90.1

TOD_100.1
TOD_110.1
TOD_120.1
TOD_130.1
Solution:TOD_140.1

TOD_150.1

67/74
57/74
77/74
74/77
Solution:

TOD_160.1

                                       

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?