Geography Quiz for SSC CGL 2016, SSC CPO, Railways and CHSL



1.Sone a tributary of which river ?
A.Yamuna
B.Sutlej 
C.Ganga
D.Brahmaputra
Ans-C

2.the Bhakra Nangal Dam of India built on ______
A.Sutlej
B.Ganga
C.Brahmaputra
D.Yamuna
Ans-A.

3.What is the time difference (in hours) between GMT and IST (Indian Standard Time)?
A.Five and a half Right
B.Six
C.Five
D.Six and a half
Ans-A

4.Which among the following is a typical Monsoon vegetation in India? 
A.Tropical evergreen forests 
B.Tropical deciduous forest 
C.Tropical thorn forests 
D.Sub Tropical evergreen forests
Ans-B

5.Which among the following cities of India will have midday Sun exactly overhead only once a year
A) Delhi and chennai
B) Srinagar and Darjeeling
C) Hyderabad and Kohima
D) Nagpur and Kolkata
Ans-D.

6.The largest southern most single Island in India is
A) Rameswaram Island
B) Minicoy Island
C) Car Nicobar Island
D) Great Nicobar Island
Ans-D

7.Which of the following is a Trans- Himalayan river?
A) Ganga
B) Yamuna
C) Indus
D) Ravi
Ans-C

8.The state having largest area under waste land is
A) Rajastan
B) Gujarat
C) Madhya Pradesh
D) Jammu and kashmir
Ans-A

9.Seacoast of which of the following states is the longest ?
A) Andhra Pradesh
B) Maharashtra
C) Orissa
D) Tamil Nadu
Ans-A

10.The State which tops in the production of rubber is 
A) Tamil Nadu
B) Karnataka
C) Kerala
D) Orissa
Ans-C
  
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD