English Quiz (Miscellaneous ) SSC CGL and CPO 2016


Directions(Q.1-6): Fill in the blanks:

1.Please place the book ….. the desk.
(a) upon 
(b) on 
(c) in 
(d) over 
Ans-b

2.He is senior ….. me in service.

(a) to 
(b) from 
(c) than 
(d) of 
Ans-a
3.This cloth is inferior ….. that cloth.
(a) than
(b) of 
(c) to 
(d) among 
Ans-c
4.He is accompanied ….. his younger brother.
(a) by 
(b) with 
(c) along with  
(d) to 
Ans-a
5.I have not seen him ….. a long time.
(a) since 
(b) from 
(c) for 
(d) by 
Ans-c
6.Keep the umbrella ….. your head.
(a) on
(b) upon
(c) over 
(d) above 
Ans-c
Directions ( 7-10 ) : In the following questions, All the sentences have errors. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. 

7.I imply from your letter that you think I refused to meet him. 
(a) I imply 
(b) from your letter that you think 
(c) I refused 
(d) to meet him
Ans-a (use ‘infer’ in place of ‘imply’)

8.The Committee is comprised of a chairman and five members.
(a) The Committee  
(b) is comprised of
(c) a chairman and 
(d) five members 
Ans-b ( use ‘comprises’ in place of ‘ comprised of’)
9.Neither man are efficient and neither of them is hardworking.
(a) Neither 
(b) man are 
(c) efficient and neither 
(d) of them is hardworking.
Ans-b ( use ‘is’ in place of ‘are’)

10.No sooner had she finished the typing, when he entered the office.
(a) No sooner 
(b) had she finished 
(c) the typing, when he 
(d) entered the office 
Ans- c (replace ‘when’ with ‘than’)

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD