Biology Quiz For Railway

1. Liver is located in—
(A) Thorax 
(B) Abdomen
(C) Neck 
(D) Bead




2. Sinuses is related with—
(A) Body tissue
(B) Open circulatory system
(C) Closed circulatory system
(D) None of the above


3. Genotype of Klinefelter syndrome is—
(A) 45 A + XY
(B) 45 A + X0
(C) 44 A + XXY
(D) 44 A + X0


4. Plague is a—
(A) Bacterial disease
(B) Viral disease
(C) Mineral deficiency disease
(D) Fungal disease


5. Primary source of biological energy is —
(A) Green plants
(B) Non-green plants
(C) Sun
(D) Animals


6.Which of the following is an antacid ?
(A) Lactic acid
(B) Formic acid
(C) Milk of magnesia
(D) Acetic acid


7. Which of the following is a unicellular organism ?
(A) Virus
(B) Spirogyra 
(c) Hydra
(D) Paramaecitan


8. Which of the following secretes hormones ?
(A) Ductless gland
(B) Spleen
(C) Gall bladder
(D) All of the above


9. Which of the following compo¬nents is/are responsible for blood clotting ?
(A) Plasma 
(B) Platelets
(C) RBCs 
(D) WBCs


10. The life span of RBC is —
(A) 30 days 
(B) 60 days 
(C) 90 days 
(D) 120 days


answers.
1.B
2.B
3.C
4.A
5.C
6.C
7.D
8.A
9.B
10 D.