Basic Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier-2 2018_00.1
Latest SSC jobs   »   Basic Antonyms Quiz Solutions For SSC...

Basic Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier-2 2018

Basic Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier-2 2018_40.1
Dear Students,

Practice is the only key to polish one’s preparation and to avoid repeating the mistakes. Either you are preparing for SSC CGL, CHSL, JE or any exam conducted by SSC, English is a very important section. Solving quizzes on daily basis can improve your fluency of understanding this section to the utmost. SSC CGL Tier 2 is is to be held from 17 Feb to 22 Feb 2018. English holding 200 questions in CGL Tier 2 can either make or break your chances of getting your dream job. Today, in this English quiz we are Antonyms Quiz asked in any govt exam. Learning Antonyms adds up in enhancing your vocabulary. Attempt this quiz and learn effectively  We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.

Q1. SWELTER
(a) Roast
(b) Freeze
(c) Stew
(d) Bluster
S1. Ans.(b)
Sol. Swelter: (of a person or the atmosphere at a particular time or place) be uncomfortably hot.

Q2. MOTTLE
(a) Fade
(b) Stipple
(c) Blotch
(d) Tardily
S2. Ans.(a)
Sol. Mottle: an irregular arrangement of spots or patches of color.

Q3. EXIGENCY
(a) Crisis
(b) Gentle
(c) Plethora
(d) Mean
S3. Ans.(c)
Sol. Exigency: an urgent need or demand.

Q4. BLAZON
(a) Declare
(b) Deny
(c) Homely
(d) Pleasing
S4. Ans.(b)
Sol. Blazon: display prominently or vividly.

Q5. UNSAVORY
(a) Delicious
(b) Unpalatable
(c) Typify
(d) Differ
S5. Ans.(a)
Sol. Unsavory: disagreeable to taste, smell or look at.

Q6. JABBER
(a) Drivel
(b) Quiet
(c) Prate
(d) Afraid
S6. Ans.(b)
Sol. Jabber: talk rapidly and excitedly but with little sense.

Q7. ADO
(a) Reluctant
(b) Flurry
(c) Aid
(d) Travail
S7. Ans.(c)
Sol. Ado: trouble or difficulty.

Q8. ELUDE
(a) Dodge
(b) Support
(c) Thwart
(d) Flee
S8. Ans.(b)
Sol. Elude: evade or escape from (a danger, enemy or pursuer), typically in a skillful or cunning way.

Q9. SCOURGE
(a) Delight
(b) Whip
(c) Cane
(d) Monk
S9. Ans.(a)
Sol. Scourge: a whip used as an instrument of punishment.

Q10. NATTY
(a) Spruce
(b) Snappy
(c) Messy
(d) Dashing
S10. Ans.(c)
Sol. Natty: (especially of a person or an article of clothing) smart and fashionable.

Q11. CONTEMPTUOUS
(a) Respected
(b) Derisive
(c) Haughty
(d) Expedite
S11. Ans.(a)
Sol. Contemptuous: showing contempt; scornful.

Q12. IGNOMINY
(a) Glory
(b) Lifeless
(c) Obloquy
(d) Opprobrium
S12. Ans.(a)
Sol. Ignominy: public shame or disgrace.

Q13. BEQUEATH
(a) Endow
(b) Bereave
(c) Grant
(d) Bud
S13. Ans.(b)
Sol. Bequeath: leave or give, especially by will after one’s death.

Q14. PRECISION
(a) Negligence
(b) Clarity
(c) Seize
(d) Usurp
S14. Ans.(a)
Sol. Precision: the quality of being reproducible in amount or performance.

Q15. RELISH
(a) Zest
(b) Apathy
(c) Corporal
(d) Prototype
S15. Ans.(b)
Sol. Relish: Great Enjoyment

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



 Basic Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier-2 2018_50.1  Basic Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier-2 2018_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;a
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

f

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?