Answers for Reasoning Quiz for SSC CGL 2016, SSC CPO, SSC CHSL and Railways

Dear Readers, We are providing you a quiz of Reasoning Quiz for SSC CPO, SSC CHSL, SSC CGL 2016 and Railways.


1.  Arun is younger to Vipul but older to Gaurav. Gaurav is elder to Mohit. Anil is elder to Gaurav but younger to Aarun. Who is third youngest amongst them ?
(a) Gaurav
(b) Mohit
(c) Arun
(d) Anil

2.  Swapnil is 5 years older than his wife Garima and Garima’s  age now is thrice the age of their son Ankur. Ankur  is now 10 years old. What was the age of Swapnil when Ankur  was born ?
(a) 20
(b) 25
(c) 30
(d) 28
3.  How many meaningful English words can be made with RODW using each letter only one time in each word ?
(a) Two 
(b) One
(c) Three
(d) More than four
4.  Insert the arithmetical signs in the following numerical figure :
     5__3__7__8 = 14
(a) +  × –
(b) × – +
(c) + + ×
(d) × + –
5.  If 3x – y = 7 and 2x + 3y = 1, what is the value of xy ?
(a)  2
(b) -2
(c)  3
(d) -3
6. Arrange the following in the appropriate sequence :
(i).   Acceptance
(ii).  Dpression
(iii). Denial and isolation
(iv). Anger
(v).  Bargaining
(a) (iii), (iv), (ii), (v), (i)
(b) (iii), (iv), (v), (ii), (i)
(c) (iii), (ii), (iv), (v), (i)
(d) (i), (iii), (iv), (v), (ii)
7.  In a certain code, TRAIN is written as  * % & # × and LIER is written as $ # + %. How is NEAR written in that code ?
(a) × + # $
(b) × + & %
(c) × + $ %
(d) + × % $
8.  In a certain code language, 46357 is written as 55448. How is 78453 written in that code ?
(a) 57844
(b) 78454
(c) 87544
(d) 45478
Directions (Q. 9 – 10): In each of the following questions. Four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose out the odd one.
9.
(a) Dengue
(b) Zika
(c) Chikungunya
(d) Plauge
10.  
(a) Sexophone 
(b) Violin
(c) Mandolin
(d) Veena
ANSWER:

 1.  D
 2.  B
 3.  B
 4.  D
 5.  B
 6.  B
 7.  B
 8.  C
 9.  D
10. A

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?