Advanced Quant Quiz For SSC Exams

1. The length and width of a rectangle hall are 45 and 30 feet respectively. If the total cost on carpeting the floor comes Rs 74250 then what is the cost of carpet per square feet?
(a) Rs 45
(b) Rs 55
(c) Rs 65
(d) Rs 70

2. The length of rectangle is three-fifth of the side of a square. The radius of circle is equal to side of square. The circumference of the circle is 132 cm. What is the area of rectangle if the breadth of the rectangle is 8 cm?
(a) 100.8 sq. cm
(b) 116.2 sq. m.
(c) 101.8 sq. cm
(d) Cannot be determined
3. The ratio of adjacent angles of a parallelogram is 7 : 8, also the ratio of angles of quadrilateral is 5 : 6 : 12 : 7. What is the sum of the smaller angle of the parallelogram and the second largest angle of quadrilateral?
(a) 164 cm
(b) 160 cm
(c) 168 cm
(d) 170 cm
4. The length of a rectangle is equal to the diameter of a circle. The circumference of the circle is equal to the area of a square of side 22 cm. What is the breadth of rectangle, if its parameter is 668 cm?
(a) 24 cm
(b) 26 cm
(c) 56 cm
(d) None of these
5. The sum of the circumference of circle and the perimeter of a square is equal to 272 cm. The diameter of the circle is 56 cm. what is the sum of the area of circle and the area of the square?
(a) 2644 sq. cm.
(b) 3044 sq. cm.  
(c) 2464 sq. cm.
(d) None of these
6. The largest and the second largest angle of a triangle are in ratio of 4 : 3 respectively. The smallest angle is half the largest angle. What is the difference between the smallest and the largest angle?
(a) 12°
(b) 44°
(c) 40°
(d) 35°
7. The area of a rectangular field is 4 times of square field. The length of the rectangular field is 90 cm and breadth is 2/3 of side of square. Then what will be the side of square?’
(a) 14 cm
(b) 15 cm
(c) 20 cm
(d) 10 cm
8. There are ratio of 5 : 6 : 4 : 3 between the angle of quadrilateral while smallest angle of triangle is two-third of smallest angle of quadrilateral. The smallest angle of triangle is half of largest angle. What is the sum of second largest angle of triangle and largest angle of quadrilateral?
(a) 120°
(b) 140°
(c) 180°
(d) Cannot be determined
9. The ratio between the three angle of quadrilateral is 8 : 7 : 9 respectively. The value of the fourth angle of quadrilateral is 96°. What is difference between the largest and the smallest angle of the quadrilateral?
(a) 18°
(b) 20°
(c) 22°
(d) 44°
10. The smallest side of a right angled triangle is 8 cm less than the side of a square of perimeter 56 cm. The second largest side of the right angled triangle is equal to the length of the rectangle of area 96 sq. cm. and breadth 12 cm. What is the largest side of right angled triangle?
(a) 10 cm
(b) 12 cm
(c) 15 cm
(d) 20 cm
Answers Key
1.(b)
2.(a)
3.(c)
4.(d)
5.(d)
6.(c)
7.(b)
8.(c)
9.(c)
10.(a)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?