Idioms And Phrases Quiz For SSC Exams 2018-19: 12 January


SSC CGL,  SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for three SSC exams to be conducted in the month of January & February 2019 among which one major exam is SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019. Also SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts' efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.



Q1. Dress down
(a) to apply bandage on wound
(b) to give a wise advice
(c) to scold someone 
(d) to copy someone else
Show Answer
S1. Ans.(c)
Sol. Dress down (idiom): To scold or reprimand someone.

Q2. Cut short
(a) run away
(b) praise 
(c) interrupt 
(d) slice into small pieces
Show Answer
S2. Ans.(c)
Sol. Cut short (idiom): To interrupt someone so that they stop talking.


Q3. Vexed question
(a) controversial
(b) surprising
(c) regulatory
(d) anonymity
Show Answer
S3. Ans.(a)
Sol. Vexed question (idiom): A topic or point that people discuss or argue about at length, but never manage to settle or resolve.

Q4. Stick one’s neck out
(a) to take a risk
(b) to give a shock
(c) to move strangely 
(d) to give a favor
Show Answer
S4. Ans.(a)
Sol. Stick one’s neck out (idiom): To personally assume or expose oneself to some risk, danger, or responsibility; to imperil oneself.


Q5. Bear the palm
(a) to bear pain
(b) to win
(c) to lose the game
(d) to control anger
Show Answer
S5. Ans.(b)
Sol. Bear the palm (idiom): To be the winner; take the prize.


Q6. Wait on hand and foot
(a) do everything for someone
(b) too lazy to move your hand and foot
(c) to fall between two great difficulties
(d) to set something in disorder
Show Answer
S6. Ans.(a)
Sol. Wait on hand and foot (idiom): To dote on someone and do everything that they want.

Q7. To set at naught
(a) to start a project 
(b) to disregard
(c) to admire 
(d) to agree
Show Answer
S7. Ans.(b) 
Sol. To set at naught (idiom): To treat as of no account; to disregard; to treat with ignominy.



 Q8. In the black

(a) financially solvent
(b) in extreme difficulty 
(c) in the absence of money
(d) to be in the dark 
Show Answer
S8. Ans.(a)
Sol. In the black (idiom): Not in debt; in a financially profitable condition.

Q9. Touch-and-go
(a) too gloomy
(b) very uncertain
(c) happiness for a short time
(d) a wasted day
Show Answer
S9. Ans.(b)
Sol. Touch-and-go (idiom): Extremely uncertain as to the outcome of something.

Q10. Out at the elbows
(a) lacking money
(b) lacking intelligence
(c) talented
(d) to go to the woods
Show Answer
S10. Ans.(a)
Sol. Out at the elbows (idiom): Quite poor; not having much or enough money.


Q11. Airs and Graces
(a) good from bad
(b) a pretentious manner
(c) lose control
(d) free oneself from
Show Answe
S11. Ans.(b)
Sol. Airs and graces (idiom): An affected manner of behaving, designed to attract or impress.


Q12. A shot in the arm
(a) a boost or act of encouragement
(b) to criticize or punish severely
(c) to reply in a harsh way
(d) to destroy something completely
Show Answer
S12. Ans.(a)
Sol. A shot in the arm (idiom): Something that revitalizes, reinvigorates, or encourages someone or something.



Q13. Spot on
(a) to take one’s revenge
(b) accurately
(c) playing bad 
(d) full of error
Show Answer
S13. Ans.(b)
Sol. Spot on (idiom): completely accurate or accurately.

Q14. Cut of one’s jib
(a) personal appearance
(b) the salary paid to someone in his job
(c) to be dismissed from a job
(d) out of order
Show Answer
S14. Ans.(a)
Sol. Cut of one’s jib (idiom): A person's general appearance, manner, mien, style, demeanor, or personality.

Q15. In the air
(a) to give up
(b) prevalent
(c) to fight over something 
(d) to leave everything on one’s fate
Show Answer
S15. Ans.(b)
Sol. In the air (idiom): In circulation, in people's thoughts.




  You may also like to read: 


  

No comments