Idioms and Phrases Quiz For SSC Exams 2018-19: 5 January


SSC CGL,  SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for three SSC exams to be conducted in the month of January & February 2019 among which one major exam is SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019. Also SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts' efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 


Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.


Q1. In awe of  

(a) Be confused
(b) Respect
(c) Follow the rules
(d) In a dangerous position
Show Answer
Ans.(b)


Q2. Take a toll  
(a) Have an adverse effect
(b) Remain valid
(c) To expect something
(d) Make a start
Show Answer
Ans.(a)


Q3. Play havoc with  
(a) To fight severely
(b) Do something to help
(c) Make an approximation
(d) Disrupt
Show Answer
Ans.(d)

Q4. Make a pitch  
(a) Pay attention
(b) Try to persuade people to do something
(c) Regardless of
(d) Underline
Show Answer
Ans.(b)


Q5. Hard-pressed
(a) Bewildered
(b) To be insulted because of lack of talent
(c) Hard discipline
(d) To struggle to do or accomplish something
Show Answer
Ans.(d)

Q6. To give currency  
(a) To bestow importance
(b) To misinterpret
(c) To make publicly known
(d) To originate
Show Answer
Ans.(c) 


Q7. Slip through the crack

(a) To not be noticed or dealt with by a system
(b) Try to persuade someone to do something by offering them a reward
(c) To not go well with someone
(d) To know about someone’s secret
Show Answer
Ans.(a) 


 Q8. To take umbrage  

(a) To feel excited
(b) To be offended
(c) To be satisfied
(d) To be pleased
Show Answer
Ans.(b)


Q9. Get the axe

(a) Lose the job
(b) To get a desirable position at your work place
(c) Expert way of doing something
(d) To make fast decisions
Show Answer
Ans.(a) 


Q10. Get the show on the road

(a) To receive applaud for an act
(b) To be reprimanded by parents
(c) Putting up an idea into action
(d) To achieve success suddenly
Show Answer
Ans.(c)



Q11. Cut to the quick

(a) To live in an unfamiliar surrounding
(b) Hurting someone deeply or offending them
(c) Challenge someone in his own area
(d) To force to a person who doesn’t show his emotions
Show Answer
Ans.(b)


Q12. Not turn a hair
(a) Getting into tears because of someone’s behavior
(b) Doing something that will cause you your own failure
(c) Not exhibiting any emotion where it is expected
(d) Possibility of a bright future
Show Answer
Ans.(c)

Q13. To have one’s heart in one’s boots
(a) To be deeply depressed
(b) To let out a secret
(c) To get angry
(d) To keep a secret
Show Answer
Ans.(a)


Q14. To speak daggers

(a) To praise someone
(b) To indulge in a sincere talk
(c) To speak to a person with hostility
(d) None of the above
Show Answer
Ans.(c)


Q15. To get the hang of a thing

(a) To be extravagant
(b) To learn to handle something with some skill
(c) To find mistakes in one’s work repeatedly 
(d) None of the above
Show Answer
Ans.(b)



You may also like to read: 


 





  
  



No comments