Idioms and Phrases Quiz For SSC Exams 2018-19: 20 December



SSC CGL,  SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for three SSC exams to be conducted in the month of January & February 2019 among which one major exam is SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019. Also SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts' efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 


Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.





Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 

Q1. A sheet anchor
Invaluable venture
Main support
An unexpected betrayal
A babbling person
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q2. To send one packing
To dismiss from job
To conceal the facts
To submit the false report
To send someone a surprise gift
Solution:
Option A is the correct meaning.

Q3. Sail close to the wind
To defeat a person
To become narrow minded
To take risk
To be an object of public notice
Solution:
Option C is the correct meaning.

Q4. In and of itself
Considering all the other factors
Living all alone
Intrinsically, considered alone
Considering for a short time
Solution:
Option C is the correct meaning.

Q5. Have something to spare
To have a secret to spill
To have more than enough of something
To possess a hidden talent that not many people know about
To try to trick someone
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q6. Run rings around
To look like a foolish
Be worried for someone
To store or save for future use
Be markedly superior to
Solution:
Option D is the correct meaning.

Q7. Horse sense
Go insane
Common sense
Lost in thoughts
Some kind of nonsense
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q8. Tickled pink
Utterly unexpected
Utterly shocking
Utterly upset
Utterly pleased
Solution:
Option D is the correct meaning.

Q9. Egged on
Urged
Hindered
Discouraged
Dampened
Solution:
Option A is the correct meaning.

Q10. In high dudgeon
To have a time of jubilation
Exhibiting great resentment
In a state of great depression
To have a high satisfaction
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q11. Go postal
To go berserk
To deal with calm
To go to an unusual place
To go with excitement
Solution:
Option A is the correct meaning.

Q12. Stamp out
To destroy
To love passionately
To endure
To face charges
Solution:
Option A is the correct meaning.

Q13. A fly on the wall
A person who indulges in an argument intentionally
A person who has not much importance in a group/family
A person who watches others without being noticed
A person who lives all alone and in shambles
Solution:
Option C is the correct meaning.

Q14. To boot
In anger
In dilemma
Reduction
In addition
Solution:
Option D is the correct meaning.

Q15. To spin one’s wheels
To take a chance
To do a job quickly
To narrate someone a confusing story
To waste one’s time
Solution:
Option D is the correct meaning.

                                                                  
You may also like to read: 
  




    





  


No comments