Idioms And Phrases Quiz For SSC Exams 2018-19: 29 December



SSC CGL,  SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for three SSC exams to be conducted in the month of January & February 2019 among which one major exam is SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019. Also SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts' efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 


Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.





Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 

Q1. Tempt providence
To punish someone
To take reckless risks
To have God’s favor
To make publicly known
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q2. Within an ace of
Very near to
Very far from
Very cheap
Very expensive
Solution:
Option A is the correct meaning.

Q3. Beyond the pale
Productive
Penniless
Unacceptable
Defeated
Solution:
Option C is the correct meaning.

Q4. The royal road
An easy way
A troublesome way
A grand idea
A luxurious life style
Solution:
Option A is the correct meaning.

Q5. Whiter than white
Completely foolish
Completely blank
Customary
Completely honest
Solution:
Option D is the correct meaning.

Q6. On the bum
To take for granted
To live wandering life
To refer to
To raise objections
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q7. For days on end
Travelling days
Memorable days
For many days
For forgettable days
Solution:
Option C is the correct meaning.

Q8. On the button
To come into contact with
Roughly
To do unimportant things first
Precisely
Solution:
Option D is the correct meaning.

Q9. The tip of the iceberg
The best quality of people which makes them memorable for a long time
Superficial evidence of a much larger problem
A repeating situation in which one problem causes another problem
To allow something to be done that is not usually allowed
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q10. Tide over
To leave in difficult time
To perform brilliantly
Support through a difficult period
To expect more than one actually deserves
Solution:
Option C is the correct meaning.

Q11. Stand corrected
To admit that one has been wrong
To correct someone else for their wrong doings
To defend oneself on being caught red-handed
To run away from punishment
Solution:
Option A is the correct meaning.

Q12. Behind the eight ball
Visit a pleasant place
Improve to do better
To be advantageous
At a disadvantage
Solution:
Option D is the correct meaning.

Q13. A ghost of a chance
Commonplace
Become more important or popular
To be in a hurry
A very small possibility
Solution:
Option D is the correct meaning.

Q14. To bring to heel
To be successful
To force someone or something to obey
To wish someone good luck
To confine or trap
Solution:
Option B is the correct meaning.

Q15. Long in the tooth
To speak (or write) too much
To be elderly or aging
To take a long route
To live long
Solution:
Option B is the correct meaning.

                                                                    

You may also like to read: 


 





  
  



No comments