Error Detection Quiz For SSC Exams 2018-19: 25 December


SSC CGL,  SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for three SSC exams to be conducted in the month of January & February 2019 among which one major exam is SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019. Also SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts' efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 


Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Error Detection Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.
   





Directions (1-15): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.

Q1. My uncle frequently goes to abroad on business by air.
My uncle frequently goes to abroad
on business
by air
No error
Solution:
Remove ‘to’ after ‘goes’

Q2. The teacher was pleased at Sanjay.
The teacher
was pleased
at Sanjay
No error
Solution:
Use ‘with’ in place of ‘at’.

Q3. Yesterday, Sohan came across with one of his old friends.
Yesterday, Sohan came across with
one of his
old friends
No error
Solution:
Remove ‘with’ after ‘across’.

Q4. The management did not select him as he was not eligible to the post.
The management did not
select him as he was
not eligible to the post
No error
Solution:
Use ‘for’ in place of ‘to’

Q5. The students were awaiting for the arrival of the chief guest.
The students were
awaiting for
the arrival of the chief guest.
No error
Solution:
Remove ‘for’ after awaiting.

Q6. The great actress was angry with the treatment she received from the organizers of the party.
The great actress was angry
with the treatment she received
from the organizers of the party.
No error
Solution:
Use ‘at’ in place of ‘with’.

Q7. I saw him climbing on the tree to pluck mangoes.
I saw him
climbing on the tree
to pluck mangoes.
No error
Solution:
Use ‘up’ in place of ‘on’

Q8. She is very arrogant because she comes from a rich family.
She is very arrogant
because she comes from
a rich family
No error
Solution:
Use ‘of’ in place of from.

Q9. The widely publicized manifesto of the new party is not much different than ours.
The widely publicized manifesto
of the new party
is not much different than ours
No error
Solution:
Use ‘from’ in place of ‘than’.

Q10. He was honorably acquitted from the charge.
He was honorably
acquitted from
the charge
No error
Solution:
Use ‘of’ in place of ‘from’

Q11. He did not complain, although the pain was behind his capacity to bear.
He didn’t complain
although the pain
was behind his capacity to bear
No Error
Solution:
Use ‘beyond’ in place of behind.

Q12. Considering about these facts the principal has offered him a seat.
Considering about these facts
the principal has offered
him a seat.
No error
Solution:
Remove 'about' after 'considering'.

Q13. The Prince came on the throne at a very early age.
The Prince
came on the throne
at a very early age
No error
Solution:
Use ‘to’ in place of ‘on’

Q14. We suffer because we mistake the unreal as real.
We suffer because
we mistake
the unreal as real.
No error
Solution:
Use ‘for’ in place of ‘as’

Q15. He did not avail himself to the materials available in the store.
He did not avail
himself to the materials
available in the store
No error
Solution:
Use ‘of’ in place of ‘to’.

                                                                 

You may also like to read: 


 





  


No comments