Useful Spelling Correction Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 28 June


Following 75 Days SSC CGL Study Plan by ADDA247 and SSCADDAA, the platform is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Quizzes are developed under the consideration of latest pattern and level of Exam whereas notes deal with understanding the concepts, formulae, rules and sharpening your revision skills. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL Exam is to be conducted from 25 July to 20 August 2018. Meanwhile, SSC CPO Exam is to be held in the upcoming month. It is time to knuckle down to get your dream job.

Today, in this English quiz we are providing 15 Important Spelling Error Questions. To make you learn basic English and vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Find the incorrectly spelt word.

Q1.  
(a) Assiduous
(b) Archetypal
(c) Carouse
(d) Cavart
Show Answer
S1. Ans.(d)
Sol.  Cavort is the correct spelling.


Q2. 
(a) Sobriety
(b) Emend
(c) Scurilous
(d) Ephemeral
Show Answer
S2. Ans.(c)
Sol. Scurrilous is the correct spelling.

Q3. 
(a) Utilitarian
(b) Vitrolic
(c) Wily
(d) Tirade
Show Answer
S3. Ans.(b)
Sol. Vitriolic is the correct spelling.

Q4. 
(a) Prurient
(b) Zephyr
(c) Palliate
(d) Vicisitude
Show Answer
S4. Ans.(d)
Sol. Vicissitude is the correct spelling.

Q5. 
(a) Accurate
(b) Business
(c) Sedentery
(d) Jewellery
Show Answer
S5. Ans.(c)
Sol. Sedentary is the correct spelling.

Q6. 
(a) Anasthetic
(b) Obliterate
(c) Concurrence
(d) Blithesome
Show Answer
S6. Ans.(a)
Sol. Anesthetic is the correct spelling.

Q7. 
(a) Relegate
(b) Planitude
(c) Plaudit
(d) Profligate
Show Answer
S7. Ans.(b) Sol. Plenitude is the correct spelling.

Q8. 
(a) Arrant
(b) Asurgent
(c) Cygnet
(d) Euphuism
Show Answer

S8. Ans.(b)
Sol. Assurgent is the correct spelling.

Q9.  
(a) Gimcrack
(b) Imbrue
(c) Inculpete
(d) Lenity
Show Answer
S9. Ans.(c)
Sol. Inculpate is the correct spelling.


Q10.
(a) Fractous
(b) Hauteur
(c) Expatiate
(d) Psychotic
Show Answer
S10. Ans.(a)
Sol. Fractious is the correct spelling.

Q11. 
(a) Moratorium
(b) Temperize
(c) Agrarian
(d) Genre
Show Answer
S11. Ans.(b)
Sol. Temporize is the correct spelling.

Q12. 
(a) Fugucious
(b) Milieu
(c) Psyche
(d) Fettle
Show Answer
S12. Ans.(a)
Sol. Fugacious is the correct spelling.


Q13. 
(a) Feral
(b) Quaint
(c) Lithe
(d) Serendipty
Show Answer
S13. Ans.(d)
Sol. Serendipity is the correct spelling.

Q14. 
(a) Cadge
(b) Strated
(c) Craven
(d) Staid
Show Answer
S14. Ans.(b)
Sol. Striated is the correct spelling.


Q15. 
(a) Dissamble
(b) Sycophant
(c) Inveigh
(d) Reprobate
Show Answer
S15. Ans.(a)
Sol. Dissemble is the correct spelling.



You may also like to read:



  
  

      



No comments