Useful Idioms And Phrases Questions For SSC CGL And SSC CPO 2018 Exam: 2nd June

Dear Students,
Following 75 Days SSC CGL Study Plan by ADDA247 and SSCADDAA, the platform is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Quizzes are developed under the consideration of latest pattern and level of Exam whereas notes deal with understanding the concepts, formulae, rules and sharpening your revision skills. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL Exam is to be conducted from 25 July to 20 August 2018. Meanwhile, SSC CPO Exam is to be held from 4 June to 10 June 2018, It is time to knuckle down to get your dream job.

Today, in this English quiz we are providing 15 Idioms and Phrases Questions. To make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q1. Tall order 
(a) To keep on delaying something because of a busy schedule.
(b) Something that is very difficult to do.
(c) Too much expectations from one’s partner.
(d) Not able to buy an expensive accessory
Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct answer.

Q2. A Sop to Cerberus. 
(a) Ransom to an enemy
(b) To be actively engaged on a project
(c) To earn profit by means of skullduggery
(d) To make extra efforts to achieve one’s goal
Show Answer
S2. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct answer.


Q3. Live/Be in clover.
(a) To be deprived of one’s basic necessities of life.
(b) To day dream
(c) To beg for money
(d) To enjoy a life of money and comfort
Show Answer
S3. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct answer.

Q4. To break the ice
(a) To start a conversation
(b) To end up a partnership
(c) To do hard work
(d) To start quarreling over trifle things
Show Answer
S4. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct answer.


Q5. Scream blue murder.
(a) Suffer from persecution complex
(b) Make a great deal of noise and object vehemently
(c) Treat with respect for it being a subject of priority
(d) To be enthusiastic for one’s achievement
Show Answer
S5. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct answer.

Q6. Sail close to the wind
(a) To do something risky or dangerous
(b) To escape from a narrow breadth
(c) To take an alternative route
(d) To be engaged in an official work
Show Answer
S6. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct answer.

Q7. In a flutter
(a) To escape from a danger unexpectedly.
(b) To throw others in difficulty
(c) To fall sick
(d) In a confused and excited state
Show Answer
S7. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct answer.

 Q8. A man of mark
(a) An eminent person
(b) A literary person
(c) A common man
(d) A knowledgeable man
Show Answer
S8. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct answer.

Q9. Have a knack for
(a) To have a liking for a friend
(b) To have a lot of means to get rich
(c) To know another person’s secret
(d) To be exceptionally proficient at something
Show Answer
S9. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct answer.

Q10. Lay out in Lavender 
(a) For an indefinitely long time
(b) To scold someone severely
(c) To be in a futile situation.
(d) A result that can be predicted with certainty
Show Answer
S10. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct answer.


Q11. Dry run
(a) A practice or rehearsal
(b) Time of difficulty
(c) To gamble all you have
(d) To get away from
Show Answe
S11. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct answer.


Q12. Icing on the Cake
(a) Something that turns good into great
(b) To join a popular activity
(c) To near rumors about someone
(d) To remain neutral
Show Answer
S12. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct answer.

Q13. Cut to the quick.
(a) Having strong feelings for someone
(b) Maintaining one’s position
(c) Hurting someone deeply or offending them
(d) Being the first one to make a start at something
Show Answer
S13. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct answer.

Q14. To call it a day
(a) To appear suddenly
(b) To conclude proceedings
(c) To tolerate
(d) To pay no attention
Show Answer
S14. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct answer.

Q15. Run down 
(a) Criticize
(b) Cheerful
(c) Compromise
(d) To be defeated
Show Answer
S15. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct answer.




You may also like to read:



English Notes, Questions & Videos for SSC

  
  


No comments