Idioms And Phrases Questions For SSC CGL And SSC CPO 2018 Exam: 11th June


Following 75 Days SSC CGL Study Plan by ADDA247 and SSCADDAA, the platform is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Quizzes are developed under the consideration of latest pattern and level of Exam whereas notes deal with understanding the concepts, formulae, rules and sharpening your revision skills. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL Exam is to be conducted from 25 July to 20 August 2018. It is time to knuckle down to get your dream job.

Today, in this English quiz we are providing 15 Idioms and Phrases Questions. To make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q1. In stitches 
(a) To be impractical or fanciful.
(b) Laughing uncontrollably.
(c) In difficulties.
(d) To serve no purpose.
Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q2. Bring sand to the beach.
(a) To do or undertake something redundant, pointless or futile.
(b) To avoid someone in disdain.
(c) To try very hard to please someone in authority.
(d) To go out on vacations after a long time.
Show Answer
S2. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.


Q3. To put one on one’s mettle.
(a) To ruin somebody.
(b) To discourage a person.
(c) To make almost any sacrifice.
(d) To rouse one to do one’s best.
Show Answer
S3. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q4. To leave no avenue unexplored.
(a) To call in question
(b) To try every source
(c) To roam about.
(d) To make contact with eminent people.
Show Answer
S4. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.


Q5. To carry off the bell.
(a) To gain the first place.
(b) To call others for help.
(c) To steal all wealth and flee.
(d) To make troubles for oneself.
Show Answer
S5. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q6. Cut the crackle.
(a) To humiliate
(b) To annoy someone.
(c) To act in a friendly way.
(d) To stop talking and start working.
Show Answer
S6. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q7. Find one’s calling.
(a) To change a situation so that you now have an advantage over someone.
(b) To discover and pursue one’s true and inherent passion.
(c) A result that can be predicted with certainty, an inevitable result.
(d) To meet one’s relatives after a very long time.
Show Answer
S7. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

 Q8. Not give a toss.
(a) To not care about something.
(b) An expression or gesture of approval.
(c) Not to fall for someone’s trap.
(d) Not to think about one’s own past failure.
Show Answer
S8. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q9. Take stock.
(a) To be engaged in a profitable venture in business.
(b) To become unsteady or flustered due to having a strong emotional reaction.
(c) To be progressing or finding success in some area of one’s life.
(d) To make an appraisal, estimation, or assessment of something.
Show Answer
S9. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q10. Shades of Gray 
(a) Something bad that must exist or occur in order for something good to happen.
(b) Different tastes of people in different fields.
(c) Something that is vague, ambiguous or unclear.
(d) To help to explain a situation.
Show Answer
S10. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.


Q11. Up a blind alley.
(a) On a route that leads nowhere.
(b) A complete change of opinion or belief.
(c) To follow others out of curiosity.
(d) To try to make improvements in one’s present situation.
Show Answe
S11. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.


Q12. Fizzle out
(a) Arrogantly or inconsiderately overbearing.
(b) To fail or weaken, often slowly over time.
(c) Beginning of a new era.
(d) To lose one’s mind over trifle things.
Show Answer
S12. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.


Q13. Look over one’s shoulder. 
(a) Watch for danger or threats to oneself.
(b) To ignore a person’s request.
(c) To be obsessed with one’s own semblance.
(d) To take attention or credit away from someone else.
Show Answer
S13. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q14. Hand over fist.
(a) To be dexterous.
(b) To do something that prevents an activity from continuing.
(c) To announce your intention of entering a competition.
(d) At a very fast pace.
Show Answer
S14. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q15. Give somebody the bird.
(a) To hide oneself.
(b) To have good luck.
(c) To plan for a party on a special occasion.
(d) To show strong disapproval of someone.
Show Answer
S15. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.



  
  

You may also like to read:

Check latest updates of SSC CGL 2018

Check latest updates of SSC CPO 2018 





  

      


No comments