Important Idioms And Phrases Questions For SSC CGL And SSC CPO 2018 Exam: 30th June


Following 75 Days SSC CGL Study Plan by ADDA247 and SSCADDAA, the platform is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Quizzes are developed under the consideration of latest pattern and level of Exam whereas notes deal with understanding the concepts, formulae, rules and sharpening your revision skills. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL Exam is to be conducted from 25 July to 20 August 2018. Also SSC CPO Exam Dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job.

Today, in this English quiz we are providing 15 Idioms and Phrases Questions. To make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q1. In the bag
(a) To be honest and tell the truth
(b) A set of techniques and methods
(c) Be enjoyable or entertaining
(d) Assured of a successful outcome
Show Answer
S1. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q2.  On the wagon 
(a) To act independently and decide your own fate
(b) Abstaining from drinking alcoholic beverages
(c) To put things in the wrong order
(d) To pass or progress quickly and easily
Show Answer
S2. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.


Q3. Under the wire
(a) At the very last minute
(b) To last for a long time
(c) To spend time doing nothing in particular
(d) Fix the date of an important event
Show Answer
S3. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q4. Long in the tooth
(a) Too old for a particular activity
(b) To go to a dentist
(c) To have pain in mouth
(d) To bite something into pieces
Show Answer
S4. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.


Q5. A dime’s worth
(a) Significant amount
(b) An insignificant amount
(c) A heavy amount
(d) A reliable amount
Show Answer
S5. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.


Q6. A cold piece of work
(a) A person dismissed from employment
(b) A person who lacks skills of a certain piece of work
(c) An emotionless person
(d) A person who is difficult to deal with
Show Answer
S6. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q7. Pull the plug
(a) To begin something with enthusiasm
(b) To go on a visit
(c) Put a stop to something.
(d) To be confused to take a decision
Show Answer
S7. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.

 Q8. In the pink
(a) Very fit and healthy.
(b) Very suspicious about something
(c) To be unsatisfied with something
(d) In doldrums
Show Answer
S8. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q9.  Get in somebody’s hair
(a) To please someone
(b) To annoy someone
(c) To support someone
(d) To praise someone
Show Answer
S9. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q10. Go down the drain
(a) To live a lavish life
(b) To bear the criticism
(c) To be wastefully discarded
(d) To refund old dues
Show Answer
S10. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.


Q11. Cap in hand
(a) A mark of disgrace
(b) A mark of respect and subordination
(c) A mark of disguise and being uncanny
(d) A mark of opportunity
Show Answe
S11. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.


Q12. For keeps
(a) Permanently
(b) Temporarily
(c) Perfectly
(d) Practically
Show Answer
S12. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.


Q13. Draw a blank
(a) To be curious about something
(b) To do something out of others’ expectations
(c) To make someone realize his fault
(d) Fail to get an answer or a result
Show Answer
S13. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q14. Use one’s loaf
(a) To use a trick to deceive others easily
(b) To use one's own intelligence and intellectual ability
(c) To bring one’s secret out to surprise everyone
(d) To make use of a relative’s property to escape the financial crises
Show Answer
S14. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q15. Pipe Down
(a) Stop making efforts to win
(b) Stop talking
(c) Stop eating
(d) Stop walking
Show Answer
S15. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.



  You may also like to read:



  
  

      



No comments