Wrongly Spelt Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 12th May



Following 75 Days SSC CGL Study Plan by ADDA247 and SSCADDAA, the platform is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Quizzes are developed under the consideration of latest pattern and level of Exam whereas notes deal with understanding the concepts, formulae, rules and sharpening your revision skills. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL Exam is to be conducted from 25 July to 20 August 2018. Meanwhile, SSC CPO Exam is to be held from 4 June to 10 June 2018, It is time to knuckle down to get your dream job.

Today, in this English quiz we are providing 15 Important Sentence Completion Questions With Detailed SolutionsTo make you learn grammar rules and vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): In each of the following questions, out of the given group of words, choose the mis-spelt one.

Q1. 
(a) Permissible
(b) Pneumatic
(c) Paladium
(d) Peasantry
Show Answer
S1. Ans.(c)
Sol. Correct selling is palladium.


Q2. 
(a) Merchandise
(b) Missionary
(c) Municipality
(d) Mediteranean
Show Answer
S2. Ans.(d)
Sol. Correct selling is Mediterranean.


Q3. 
(a) Reverberate
(b) Reindeer
(c) Rufian
(d) Rogue
Show Answer
S3. Ans.(c)
Sol. Correct selling is Ruffian.

Q4. 
(a) Shrubery
(b) Senescent
(c) Slaughter
(d) Sheer
Show Answer
S4. Ans.(a)
Sol. Correct selling is Shrubbery.


Q5. 
(a) Tuberculosis
(b) Trachery
(c) Tincture
(d) Thwart
Show Answer
S5. Ans.(b)
Sol. Correct selling is Treachery.

Q6. 
(a) Schedule
(b) Scrutinize
(c) Scavanger
(d) Secede
Show Answer
S6. Ans.(c)
Sol. Correct selling is Scavenger.

Q7. 
(a) Pellicle
(b) Pilgrimage
(c) Portrait
(d) Parepet
Show Answer
S7. Ans.(d)
Sol. Correct selling is Parapet.

Q8. 
(a) Luminiscent
(b) Lusciousness
(c) Lavatory
(d) Localization
Show Answer
S8. Ans.(a)
Sol. Correct selling is Luminescent.

Q9. 
(a) Chrysanthemum
(b) Chastisement
(c) Deductable
(d) Liaison
Show Answer
S9. Ans.(c)
Sol. Correct selling is Deductible.

Q10. 
(a) Smaragdine
(b) Prospicience
(c) Elucuberate
(d) Euonym
Show Answer
S10. Ans.(c)
Sol. Correct selling is Elucubrate.

Q11. 
(a) Pococurante
(b) Succedanium
(c) Surveillance
(d) Vengeance
Show Answer
S11. Ans.(b)
Sol. Correct selling is Succedaneum


Q12. 
(a) Demitaise
(b) Conscientious
(c) Chauffeur
(d) Antediluvian
Show Answer
S12. Ans.(a)
Sol. Correct selling is Demitasse.


Q13. 
(a) Logorrhea
(b) Chramatistic
(c) Transept
(d) Semaphore
Show Answer
S13. Ans.(b)
Sol. Correct selling is Chrematistic.

Q14. 
(a) Idiosyncrasy
(b) Milquitoast
(c) Ursprache
(d) Perceive
Show Answer
S14. Ans.(b)
Sol. Correct selling is Milquetoast.

Q15. 
(a) Pharoah
(b) Harass
(c) Maintenance
(d) Occurred
Show Answer
S15. Ans.(a)
Sol. Correct selling is Pharaoh.



You may also like to read:





  
  


No comments