Spelling Correction Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 18th May


Following 75 Days SSC CGL Study Plan by ADDA247 and SSCADDAA, the platform is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Quizzes are developed under the consideration of latest pattern and level of Exam whereas notes deal with understanding the concepts, formulae, rules and sharpening your revision skills. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL Exam is to be conducted from 25 July to 20 August 2018. Meanwhile, SSC CPO Exam is to be held from 4 June to 10 June 2018, It is time to knuckle down to get your dream job.

Today, in this English quiz we are providing 15 Important Spelling Error Questions. To make you learn basic English and vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): In each of the following questions, out of the given group of words, choose the mis-spelt word.

Q1.  
(a) Sergeant
(b) Mannequin
(c) Skieing
(d) Espresso
Show Answer
S1. Ans.(c)
Sol. Correct Spelling is Skiing.


Q2. 
(a) Possessions
(b) Sheriff
(c) Hygiene
(d) Restaurataeur
Show Answer
S2. Ans.(d)
Sol. Correct Spelling is Restaurateur.


Q3. 
(a) Doughnut
(b) Carbureator
(c) Tyranny
(d) Reconnaissance
Show Answer
S3. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Carburetor.

Q4. 
(a) Bellweather
(b) Reverend
(c) Clientele
(d) Thirtieth
Show Answer
S4. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Bellwether.


Q5. 
(a) Sledgehammer
(b) Indictment
(c) Consensus
(d) Pahmplet
Show Answer
S5. Ans.(d)
Sol. Correct Spelling is Pamphlet.

Q6. 
(a) Barbiturate
(b) Genelogy
(c) Vacuum
(d) Decathlon
Show Answer
S6. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Genealogy.

Q7. 
(a) Resscision
(b) Fluorescent
(c) Impostor
(d) Bivouac
Show Answer
S7. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Rescission.

Q8. 
(a) Bettor
(b) Baccalaureate
(c) Battalion
(d) Begie
Show Answer
S8. Ans.(d)
Sol. Correct Spelling is Beige.

Q9.  
(a) Caffeine
(b) Brocolli
(c) Accessible
(d) Bailiff
Show Answer
S9. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Broccoli.

Q10.
(a) Dietitiean
(b) Diphtheria
(c) Fluoridate
(d) Dissension
Show Answer
S10. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Dietitian.

Q11. 
(a) Hitchhiker
(b) Innuendo
(c) Hemoerrhage
(d) Iridescent
Show Answer
S11. Ans.(c)
Sol. Correct Spelling is Hemorrhage.


Q12. 
(a) Legionnaire
(b) Inocoulate
(c) Hiccup
(d) Medieval
Show Answer
S12. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Inoculate.


Q13. 
(a) Mileaege
(b) Occurrence
(c) Larynx
(d) Queue
Show Answer
S13. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Mileage.

Q14. 
(a) Prerogative
(b) Prurent
(c) Raccoon
(d) Peremptory
Show Answer
S14. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Prurient.


Q15. 
(a) Tripse
(b) Raveling
(c) Sieve
(d) Souffle
Show Answer
S15. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Traipse.



You may also like to read:



Study Notes, Quizzes & Videos For English

  
  


No comments