One Word Substitution Questions For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 21 May

 

Following 75 Days SSC CGL Study Plan by ADDA247 and SSCADDAA, the platform is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Quizzes are developed under the consideration of latest pattern and level of Exam whereas notes deal with understanding the concepts, formulae, rules and sharpening your revision skills. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL Exam is to be conducted from 25 July to 20 August 2018. Meanwhile, SSC CPO Exam is to be held from 4 June to 10 June 2018, It is time to knuckle down to get your dream job.

Today, in this English quiz we are providing 15 One Word Substitution Questions. To make you learn basic English Vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions: (1-15) Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.

Q1. A small growth of trees without underbrush.
(a) Drove
(b) Grove
(c) Herbs
(d) Bale
Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct choice.


Q2. An unconventional style of living.
(a) Bohemian
(b) Ascetic
(c) Amateur
(d) Chauvinism
Show Answer
S2. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct choice.


Q3. An irrational and intense fear of travel.
(a) Gnosiophobia
(b) Podophobia
(c) Hodophobia
(d) Ombrophobia
Show Answer
S3. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct choice.

Q4. Government by the populace
(a) Thearchy
(b) Ochlocracy
(c) Kakistocracy
(d) Oligarchy
Show Answer
S4. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct choice.


Q5. A persistent, unwarranted and often irrational fear of pain
(a) Nyctophobia
(b) Taphephobia
(c) Eosophobia
(d) Agliophobia
Show Answer
S5. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct choice.

Q6. The sound of dolphins
(a) Click
(b) Cluck
(c) Honk
(d) Cackle
Show Answer
S6. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct choice.


Q7. A secret or disguised way of writing.
(a) Compere
(b) Cypher
(c) Posse
(d) Claque
Show Answer
S7. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct choice.

 Q8. A harsh-tempered or overbearing woman.
(a) Heretic
(b) Coquette
(c) Sinhalese
(d) Termagant
Show Answer
S8. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct choice.

Q9. A place in a large institution for the care of those who are ill.
(a) Menagerie
(b) Scullery
(c) Sheath
(d) Infirmary
Show Answer
S9. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct choice.

Q10. Flat metal or porcelain plate fined on a wall as an ornament or memorial.
(a) Tabloid
(b) Plaque
(c) Seer
(d) Dovecot
Show Answer
S10. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct choice.


Q11. (Of an elected body) having no political party with an overall majority.
(a) Hung
(b) Hutch
(c) Canaille
(d) Ostler
Show Answer
S11. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct choice.


Q12. One who loads and unloads ships.
(a) Stevedore
(b) Sty
(c) Vandal
(d) Mien
Show Answer
S12. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct choice.

Q13. A corrupt or depraved or wicked behavior or character.
(a) Stymie
(b) Stalwart
(c) Savant
(d) Turpitude
Show Answer
S13. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct choice.

Q14. An effusively enthusiastic or ecstatic, written or spoken expression of feeling.
(a) Rhapsody
(b) Desolation
(c) Revulsion
(d) Nugatory
Show Answer
S14. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct choice.

Q15. Fear of Crime 
(a) Selaphobia
(b) Scelerophobia
(c) Batophobia
(d) Atelophobia
Show Answer
S15. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct choice.



You may also like to read:





  
  


No comments