Useful Idioms And Phrases Questions For SSC CGL And SSC CPO 2018 Exam: 10th May

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CPO Exam is to be held from the month of June where English Language Section holds 50 questions containing 5 questions from each topic according to new SSC CPO Pattern . Also SSC CGL 2018 is the new target in the loop.

You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Useful Idioms And Phrases QuestionsTo make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q1. Settle a score 
(a) within a short time
(b) take revenge
(c) inadequate comfort
(d) pay attention
Show Answer
Ans.(b)


Q2. In the dock
(a) on trial in court
(b) remain popular
(c) become fixed
(d) to stimulate
Show Answer
Ans.(a)


Q3. To the fore
(a) indulge in pleasant memories
(b) to prevent
(c) bring to completion
(d) in a leading position
Show Answer
Ans.(d)

Q4. Wiggle room 
(a) a place where one plans conspiracy against someone.
(b) the space, time or freedom to make changes as needed.
(c) to take credit away from someone else.
(d) a trial room for changing clothes
Show Answer
Ans.(b)


Q5. Go to town
(a) do something enthusiastically
(b) to pay the money back to someone
(c) to remain at a disadvantage
(d) to make something worst
Show Answer
Ans.(a)

Q6. At the helm 
(a) to be highhanded
(b) in control or charge
(c) to be deprived of basic necessities of life.
(d) to grab an opportunity
Show Answer
Ans.(b) 

Q7. In dribs and drabs 
(a) in a poor condition
(b) in small portions
(c) to be suspected
(d) fall into a difficult situation
Show Answer
Ans.(b) 

 Q8. Slam Dunk
(a) members of an organization
(b) an action or accomplishment that is easily done
(c) an impossible task
(d) having no legal force
Show Answer
Ans.(b)

Q9. Backstairs influence
(a) a secret and improper influence
(b) an open and appreciable influence
(c) an influence that changes one’s mind to achieve success in life.
(d) to pretend to be influenced by someone
Show Answer
Ans.(a) 

Q10. Pull a fast one
(a) to find an easier method to solve others’ problems.
(b) to deceive or trick someone
(c) to make a decision in a hurry.
(d) to not follow what everyone else is doing
Show Answer
Ans.(b)


Q11. Off the hook 
(a) no longer in jeopardy
(b) to discuss about life lessons
(c) to make fall others into difficulty
(d) to put oneself into trouble
Show Answer
Ans.(a)


Q12. Tongue-in-cheek 
(a) to speak or write a true story.
(b) Jocular or humorous, though seeming to be serious.
(c) to taste something for the first time.
(d) to speak pleasant things
Show Answer
Ans.(b)

Q13. Call it a day
(a) to declare the end of a task
(b) to declare the beginning of a task
(c) to celebrate a day for being victorious
(d) to be engaged in a task for whole day
Show Answer
Ans.(a)

Q14. Kick the bucket 
(a) to die
(b) to do a physical task
(c) to trick someone
(d) to praise someone
Show Answer
Ans.(a)

Q15. Kith and kin
(a) material interests
(b) blood relatives
(c) old people
(d) enemies
Show Answer
Ans.(b)



You may also like to read:





  
  


No comments