SSC Stenographer Tier-I 2017 Questions: 13th September-2nd Shift

Dear Readers,



These questions are based review given by student who have attempted the SSC Stenographer exam. Candidates having Stenographer Exam in other shifts can go through these questions and can expect these types of questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. What is  Michelangelo in relation to computer?
Ans.  Computer virus

Q2. Who of the following is not a writer?
(a) Anita desai ,
(b) Chetan bhagat,
(c) Jogender singh
(d)

Q3. Who is the author of Idols?
Ans.Sunil Gavaskar

Q4. "Test of my life" written by whom?
Ans.Yuvraj Singh

Q5. What is the purpose of scheme Ujjala?

Q6. What was the aim of Rusa scheme?
Ans.Rashtriya Uchchatar Shiksha Abhiyan

Q7. What is the Scientific name of wheat?
Ans.Triticum

Q8. Noble price is not given in which field?
Ans. Mathematics

Q9. How many fundamental duties in the Indian Constitution?

Q10. If inflation increases then what is its effect on goods?

Q11. Unbalanced Acceleration then what is its effect on force?

Q12. Abolition of thugs was done by whom?
Ans. William Bentinck

Q13. What is the full form of IBM?
Ans.International Business Machines

Q14. Which is not used by plants for photosynthesis?
(a) Oxygen
(b) Sun
(c) Water
(d) Chlorophyll
                                             








    



CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments