Geography Quiz for SSC CGL 2016, SSC CPO, Railways and CHSL

1. Which one of the following areas of India produces largest amount of cotton? 
A. North Western India and Gangetic West Bengal
B. North Western and Western India
C. Western and Southern India
D. Plains of Northern India
Ans- C



2.Tributaries of the Brahmaputra River are

A.the Lohit
B.the Dibang
C.the Subansiri
D.All of the above
Ans- D

3.Minsk is Capital of 
A.Hungary
B.Romania
C.Belarus
D.Bulgaria
Ans-C

4.Iceland is in which continent
A.Europe
B.North America
C.South America
D.Antarctica
Ans-A

5._____________ is  the southernmost continent of the world
A.Antarctica
B.North America
C.South America
D.Europe
Ans-A

6.Consider the following countries:
1.Switzerland
2.Malta
3.Bulgaria
Which of the above are not member of European Union? 
A.1 only
B.All of them
C.1 and 3 only
D.None of the above
Ans- A

7.Which one of the following is also known as Top Slip? 
A.Simlipal National Park
B.Periyar Wildlife Sanctuary
C.Manjira Wildlife Sanctuary
D.Indira Gandhi Wildlife Sanctuary and National Park
Ans- D

8.Shan Hills is in ?
A.Bhutan
B.Indonesia
C.Myanmar
D.India
Ans- C

9.Cape Canaveral, the site from which space shuttles are launched is located on the coast of 
A.South Carolina
B.Virginia
C.Florida
D.North Carolina
Ans-C

10.The palaeomagnetic results obtained from India indicate that in the past, the Indian land mass has moved 
A.northward
B.southward
C.eastward
D.westward
Ans- A

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD