Miscellaneous Quiz for SSC Exam



1. Which among the following always decreases in a Food chain across tropic levels?

A.Number
B.Accumulated chemicals 
C.Energy 
D.None of these

2. In context with the operation of a transport business from scratches, which among the following mode would follow the Highest Fixed Cost and Lowest Running Cost? 
A.Road 
B.Rail 
C.Water 
D.Pipeline 

3.The hormonal activities of which of the following substances were discovered while studying “foolish seedling” disease in rice? 
A.Cytokines
B.Ethylene 
C.Auxins 
D.Gibberellins 

4.In which of the following countries are located the world’s largest helium-rich natural gas fields?
A.Australia
B.China 
C.United States 
D.Canada

5.Which among the following is the driest desert in Earth? 
A.Kalahari 
B.Atacama 
C.Tabernas Desert 
D.Mojave Desert

6.The term Cyber knife is most closely associated with which among the following?
A.Magnetic Resonance
B.Cancer Surgery 
C.Software Security 
D.Remote sensing

7.Which one among the following covers the highest percentage of forest area in the World?
A.Tropical Monsoon Forests
B.Tropical Rain Forests
C.Temperature Coniferous forests 
D.Temperature Deciduous forests

8.Which one of the following countries does not border the Caspian Sea?
A.Kazakhstan
B.Armenia 
C.Turkmenistan
D.Azerbaijan

9.The Ashokan major rock edits which tell us about the Sangam Kingdom include rock edits:
A.I and XI
B.I and X
C.II and XIV
D.II and III 

10.Low temperature (cryogenics) find application in:
A.Surgery, magnetic levitation and telemetry
B.space travel, magnetic levitation and telemetry
C.space travel, surgery and magnetic levitation 
D.space travel, surgery and telemetry

Answers
1. C
2. D
3. D
4. C
5. B
6. B
7. C
8. B 
9. D

10. C
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD