Dear Readers,
General Awareness Questions asked in SSC CGL Tier-I 2017


SSC CGL 2017 Tier-I FIRST Shift is over. These questions are based on the type of GA questions asked in the FIRST Shift of the exam (12th August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. Name of the Book written by Sachin?
Ans:Playing It My Way

Q2. What is the SI unit of intensity of sound?
Ans: decibel

Q3. Match the following: Brahma Samaj, Arya Samaj, Veda Samaj etc.
Ans: Brahmo Samaj - Raja Ram mohan Roy
Arya Samaj - Dayananda Saraswati
Veda Samaj - K. Sridharalu Naidu

Q4. Blue revolution, Golden revolution, and Yellow revolution related question.
 Ans: Blue revolution- Fish Production
Golden revolution - Fruits/Overall Horticulture development/Honey Production
Yellow revolution - Oil Seeds production

Q5. One question related to famous Indian Vocalist.

Q6. Recently India signed Third protocol of double taxation with which country?
Ans:India and Singapore Sign a Third Protocol for Amending the Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA)

Q7. What is India's national water animal? 
(Tortoise, Dolphin, Crocodile, and Alligator)
Ans:Dolphin

Q8. One question related to countries and their currencies. (Bhutan, Malaysia, etc.)  

Q9. What is an exothermic reaction?
Ans: Chemical Reaction in which  energy is released.

Q10. Which Major element in Brass?
Ans:Copper

Q11. Alveoli are related to which biological system?
(Digestive system, Excretory system, Respiratory system and Reproductive system)
Ans:Respiratory system

Q12. What is the full form of FTP in Computer?
Ans:The File Transfer Protocol

Q13. Which of the following is not the fundamental duty?

Q14. Which of the following fundamental rights has recently been converted into legal rights?
Ans:Right to property


Note: SSC CPO Tier-1 2017 Answer keys are out. We request you to please send your response sheets to us. We will not reveal your personal details. It will help all aspirants. Send to: contact@bankersadda.com 



Print Friendly and PDF