Wednesday, 12 July 2017

National Highways | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017


National Highways

Dear SSC CGL Aspirants, you might have observed that every year a lot of questions are asked from the Chapter "National Highways". Keeping in view the importance of the topic, We have provided notes on this topic. Now, it's time to check your knowledge. Based on notes you can answer these questions:

Q1.Which is the longest highway in India?
Ans:NH7(NH44)

Q2.Which National Highway is called the lifeline of North East India?
Ans:NH31

Q3.Which National Highway is called the lifeline of Myanmar?
Ans:NH39

Q4.Which is the only highway passing through the Thar Desert?
Ans:NH15

Q5.Which is the shortest National Highway in India?
Ans:NH47A
Q6.Which National Highway connects Delhi to Kolkata?
Ans:NH2

Q7.Which is the second longest National Highway in India?
Ans:NH6

Q8.Which authority is responsible for the development, maintenance, and management of National Highways in India?
Ans:NHAI (The National Highways Authority of India)

Q9.What is the colour of milestone on all the highways constructed under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana?
Ans:Orange and white

Q10.Which National Highway passes through Jawahar Tunnel?
Ans:NH1A







CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment