Thursday, 28 January 2016

SPECIAL NIGHT QUIZ FOR RAILWAY

1. A starts from a place P to go to a place Q . At the same time B starts from Q to P. If after meeting each other A and B took 4 and 9 hours more respectively to reach their destinations, the ratio of their speed is
(a) 3 : 2
(b) 5 : 2
(c) 9 : 4
(d) 9 : 1



2. Two trains of equal length takes 10 seconds and 15 seconds respectively to cross a telegraph post. If the length of each train be 120 metres, in what time ( in seconds) will they cross each other travelling in opposite direction?
(a) 16
(b) 15
(c) 12
(d) 10

3. A man sold some articles at a gain of 10%. He spend his total sale prices to purchase such articles again. This time, while selling them, he incurred a loss of 10 %. His loss or gain in the transaction was
(a) 1 %loss
(b) 1 % gain
(c) no profit no loss
(d) 2 % loss

4. Some toffees were bought at the rate of 11 for Rs. 10 and the same number at the rate of 9 for Rs. 10. If the whole lot was sold at one rupee per toffee, then the gain or loss in the whole transaction was 
(a) 1 %loss
(b) 1 % gain
(c) no profit no loss
(d) gain of 1.5%

5. A boy and a girl together fill a cistern with water. The boy pours 4 litres of water every 3 mintures and the girl pours 3 litres every 4 minutes. How much time will it take to fill 100 litres of water in the cistern?
(a) 36 mintes
(b) 42 minutes
(c) 48 minutes
(d) 44 minutes

Directions (Q. 6-10): Select the one which is different from the other three responses.
6.
(a)Vertebra
(b) Pelvis
(c) Appendix
(d) Fibula

7.
(a) Iron
(b) Copper
(c) Zinc
(d) Mercury

8.
(a) 3759
(b) 2936
(c) 6927
(d) 5814

9.
(a) 21
(b) 69
(c) 85
(d) 83

10.
(a) AMINO
(b) ARISE
(c) AWAKE
(d) VIDEO

Answers
1.A
2.C
3.A
4.A
5.C
6.C
7.D
8.B
9.D
10.D

No comments:

Post a Comment