1. Besides Mahrashtra, Karnataka and Goa, which of the following is the fourth State for Konakan Railway Project?
(a) Kerala 
(b) Tamil Nadu 
(c) Gujarat 
(d) Andhra Pradesh
2. Palace On Wheels train was inaugurated in which year?
(a) 1988 
(b) 1972 
(c) 1982 
(d) 1965

3. When was the Central Railway established?
(a) 5th Nov 1951 
(b) 14th Nov 1951
(c) 14th April 1951 
(d) 16th August, 1951

4. The post of collector in India was created in:
(1) 1772
(2) 1779
(3) 1792
(4) 1882

5. Who defeated the Marathas in the third battle of Panipat?
(1) Afghans
(2) Mughals
(3) English
(4) French

6. The people of Indus Valley civilization worshipped:
(1) Brahma
(2) Vishnu
(3) Pashupati
(4) Indra and Varun

7. Ashoka was related to:
(1) Haryak dynasty
(2) Mauryan dynasty
(3) Gupta dynasty
(4) None of these

8. The alkaline hydrolysis of oils or fats gives soap and :
(a) Glycerol 
(b) Ethenol
(c) Glycol 
(d) Ethanoic acid

9. The sight of a delicious food usually makes month watery. It is a :
(a) Hormonal response 
(b) Neural response
(c) Optic response 
(d) Olfactory response

10. Nitrogen fixing bacteria are normally found in :
(a) Parasitic plants 
(b) Epiphytic plants
(c) Leguminous plants 
(d) Aquatic plants

11.In the following series, how many ‘9’ are there which are preceded and followed by numbers divisible by 2.
8965359683496526973729413794173498453976153195742968532957489451
(a) 6
(b) 8
(c) 10
(d) 12

12.In the following questions, what will be the correct order of the words given?
1. Word
2. Paragraph
3. Sentence
4. Character
(a) 1, 3, 4 ,2
(b) 1, 4 , 3 ,2
(c) 3 , 4 , 1 2
(d) 4 ,1 , 3 , 2

13. M, D, R , P and Q are all of different weights. R  is only lighter than M and P is lighter than Q and D . Which of them is the second lightest?
(a) P
(b) Q
(c) D
(d) Data insufficient

14.A shopkeeper sells notebooks at the rate of Rs457 each and earns a commission of 4%. He also sells pencil boxes at rate of Rs80 each and earns commission of 20%. How much amount of commission will he earn in two weeks if he sells 10 notebooks and 6 pencil boxes a day? 
(a) Rs1,956
(b) Rs1,586
(c) Rs1,496
(d) None of these

15.The compound interest earned by Suresh on a certain amount at the end of two years at the rate of 8.p.cp.a. Was Rs.1,414.40. What was the total amount that Suresh got back at the end of two years in the form of principal plus interest? 
(a) Rs. 9,414.4
(b) Rs. 9,914.4  
(c) Rs. 9,014.4
(d) Rs. 8,914.4

Answers ...!!!
01.a
02.c
03.a
04.a
05.a
06.c
07.b
08.a
09.d
10.c
11.a
12.d
13.d
14.a
15.d